El 20.483, tercer premi de la Grossa

El número ha sigut venut a Barcelona i Reus

Part del tercer premi de la Grossa cau en un estanc del carrer de Verdi de Barcelona. / ACN / BEGOÑA FUENTES

1
Es llegeix en minuts

El tercer premi del sorteig de La Grossa 2016 ha estat per al número 20.483, que ha caigut a Barcelona i Reus. El famós encarregat d'extreure les boles del número ha sigut el cantautor Joan Dausà. Cada dècim d'aquest número està dotat amb 15.000 euros. 

Els afortunats amb un dècimo guanyador podran cobrar el premi fins al 31 de març en qualsevol oficina de Caixabank, o bé a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via 639, de Barcelona . Els números que s'hagin adquirit per internet es cobraran automàticament al compte des d'on es van adquirir els bitllets. Els dècims han pogut comprar-se fins a una hora abans del sorteig.

Notícies relacionades

La Grossa d'aquest 2016 ha posat a la venda bitllets per valor de 34 milions d'euros: 32 milions en paper i dos milions a través dels terminals dels punts de venda i internet. Segons les últimes dades s'han distribuït  24,2 milions d'euros en bitllets. Es tracta de bitllets que s'han entregat als punts de venda i per tant no suposa que s'hagin venut en la seva totalitat. La xifra de vendes total es farà pública després del sorteig.

¿On van els diners recaptat amb la Grossa? En les tres edicions celebrades fins ara s'han destinat 20 milions d'euros a projectes socials de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, ja que els beneficis d'aquest sorteig es dediquen a fins socials. Aquests diners, segons la Generalitat, han permès millorar instal·lacions de centres residencials i diürns per a gent gran, persones amb discapacitat, nens i adolescents; ampliar l'atenció a persones amb dependència a 1.000 nous usuaris, així com atorgar un total de 5.000 beques d'educació en l'oci per a nens i adolescents, entre altres.