"La beguda t'anul·la els sentiments"

Verónica A. explica que es va iniciar en el consum als 14 anys

fcosculluela36667757 barcelona   19 12 2016   sociedad      ver nica y oscar   te161219175500

fcosculluela36667757 barcelona 19 12 2016 sociedad ver nica y oscar te161219175500 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
TERESA PÉREZ / BARCELONA

Verónica A. es va passejar per l’infern de les drogues durant llargs anys. El primer whisky va ser als 14 anys. Ara en té 39. Aquella primera copa va anar seguida de moltíssimes més. La Verónica va passar de puntetes per la infància i es va fer adulta a empentes. «Vaig tenir una infància desgraciada en què no van faltar els mals tractes», explica. L’alcohol només li va servir per aprofundir la seva desgràcia:  «La beguda et destrossa, t’anul·la els sentiments. Deixes de ser tu. Per no acceptar la vida que portes amb la beguda, l’endemà hi tornes. És una roda».

Als 15 anys va estrenar l’amor, però es va enamorar d’un home equivocat que la va conduir pels camins de les drogues i els maltractaments. La seva vida sentimental la resumeix així: «Hi ha hagut tres homes en la meva vida i tots han tingut el mateix patró. Busquem una persona que ens protegeixi i ens acaba pegant. Les dones ens equivoquem i ens ho acaben prenent tot, l’autoestima i la dignitat».

Notícies relacionades

La Verónica, que viu a Mataró, va trigar a enganxar-se a les drogues, però a poc a poc va anar augmentant-ne la dosi i els diners que necessitava per al consum. El sou de dependenta el dedicava a les cerveses i els cubates. «El cap de setmana em podia prendre 16 cubates en una nit». Diàriament va arribar a consumir fins a 20 cerveses. «Encara me’n recordo d’una borratxera en què vaig barrejar cervesa i cocaïna. Vaig estar quatre dies sense dormir, ho veia tot borrós i milers de bestioles per les parets».

Va tenir problemes a la feina i amb la família fins que va acceptar anar al Projecte Home. «Ara sóc una altra».