A GALÍCIA I CATALUNYA

Moren tres dones el cap de setmana en tres casos de violència masclista

Un home es presenta a la comissaria dels Mossos a Tarragona per autoinculpar-se de matar la seva parella

La policia busca l'ex d'una noia assassinada a Compostel·la i deté l'exnòvio d'una altra víctima a Vigo

dcaminal36647669 gra130  vigo  17 12 2016   el cuerpo de una joven ha sido en161217134118

dcaminal36647669 gra130 vigo 17 12 2016 el cuerpo de una joven ha sido en161217134118 / SXENICK

2
Es llegeix en minuts

Tres dones han perdut la vida aquest cap de setmana a la Corunya, Pontevedra i Tarragona, en el que sembla tres casos de violència masclista. A Catalunya, un home es va entregar ahir al migdia als Mossos d’Esquadra a la comissaria de Tarragona després d’informar els agents que havia assassinat la seva parella al seu domicili de la localitat de la Pobla de Mafumet (Tarragonès). 

La policia catalana es va personar al domicili de tots dos i va trobar el cadàver de la dona, de 44 anys, que presentava signes de violència. Els agents van arrestar l’home, de la mateixa edat, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona es va fer càrrec de la investigació del que sembla un cas de violència masclista. Es desconeixen les circumstàncies en què es va produir l’assassinat i si hi ha antecedents de denúncies per maltractaments.

REPULSA

A Vigo (Pontevedra), la policia va detenir un exnòvio de la noia de 25 anys assassinada amb arma blanca dissabte a la matinada com a presumpte responsable del crim, perpetrat en un replà de l’edifici on vivia la víctima. La jove, A. M. E., natural de Boqueixón (la Corunya), va ser trobada cadàver amb signes de mort violenta per un veí cap a les 6 del matí.

El mateix dissabte, la policia va interrogar el nòvio, l’exnòvio i diversos companys de feina de la noia abans de procedir a la detenció de l’exparella. El detingut és un company de feina de la dona amb qui havia mantingut una curta relació i que ahir va intentar suïcidar-se. Els agents van portar a terme la detenció a l’hospital de Vigo on està ingressat. La víctima va tornar a casa seva després d’un sopar de l’empresa d’automoció on treballava amb dues companyes que la van deixar al portal i, segons sembla, allà l’esperava el seu agressor.

 A Boqueixón se celebrarà avui  una concentració per mostrar la repulsa de parents, amics  i veïns per la mort violenta de la jove.

RECERCA I CAPTURA

També a Galícia, la noia que divendres passat va ser apunyalada presumptament per la seva exparella a la ciutat de Santiago de Compostel·la (la Corunya) va morir  al voltant de les 15.00 hores d’ahir a l’Hospital Clínic de la capital gallega. Aquesta dona hi estava ingressada, en estat molt greu, des de la tarda del dia esmentat, quan va ser agredida per la seva exparella, que va fugir i encara continua en recerca i captura.

Notícies relacionades

La noia, que responia a les inicials E. M., tenia 30 anys i era de nacionalitat romanesa, va rebre entre cinc i sis punyalades al saló de la seva vivenda. Una d’aquestes punyalades va ser a l’abdomen, almenys tres al tòrax, per la part posterior, i una altra al coll.

Del parador de l’agressor encara no se’n sap res, i per això els cossos de seguretat continuen buscant-lo, segons van confirmar fonts de la Delegació del Govern.