LA FIRMA DIU QUE NO NECESSITA PERMÍS

Califòrnia exigeix a Uber que deixi d'usar cotxes autònoms a San Francisco

L'empresa ha començat a provar-los sense tenir una llicència per fer-ho

 

  / AP PHOTO / ERIC RISBERG

1
Es llegeix en minuts

Califòrnia ha exigit a Uber que deixi d'usar vehicles autònoms (sense conductor) als carrers de San Francisco fins que obtingui el permís requerit per continuar amb l'experiència pilot que va començar dimecres.

A través d'una carta dirigida avui a Uber, el director adjunt del Departament de Vehicles Motoritzats de Califòrnia (DMV), Brian G. Soublet, va assegurar que és il·legal usar cotxes autònoms en vies públiques sense el permís corresponent.

"Si Uber hagués obtingut un permís per provar vehicles autònoms abans d'avui, el llançament de la companyia hauria sigut admissible", va argumentar Soublet, que va advertir que el DMV "iniciarà accions legals" si la companyia no confirma "immediatament" que atura el seu programa fins a aconseguir l'autorització legal.

La reacció de les autoritats californianes va arribar el mateix dia que Uber va començar a provar als carrers de San Francisco un petit nombre de vehicles autònoms per ampliar el programa pilot que l'empresa de transport va iniciar al setembre a la ciutat nord-americana de Pittsburg.

INFRACCIONS DE TRÀNSIT

En la seva estrena, almenys un dels vehicles d'Uber va cometre una infracció de trànsit al saltar-se un semàfor que feia uns tres segons que estava vermell mentre un vianant travessava pel pas de vianants, segons un vídeo gravat per un taxi amb llicència de la ciutat.

Notícies relacionades

Uber va admetre la infracció, que va qualificar d'"error humà" i de la qual va culpar el conductor que està al volant només per a emergències.

Els vehicles del programa d'Uber comptaran amb una persona darrere del volant que només usarà l'automòbil si la tecnologia no respon a les circumstàncies de la circulació.