El jutge reclama informació sobre la filiació de la Nadia i el patrimoni del pare

El magistrat investiga si Blanco amaga diners a Andorra o França

També exigeix dades sobre l'escolarització i el part de la nena

El pare de la Nadia no ha viatjat mai ni a Houston ni a l’Afganistan per tractar la seva filla. Ho ha reconegut davant el jutge. I en aquesta mateixa declaració ha dit, per exemple, que carregava a l’associació benèfica dinars en restaurants de luxe perquè la nena estava amb ell. / VÍDEO/ ATLAS

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / CARMEN JANÉ / BARCELONA

El jutge d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell, que instrueix el 'cas Nadia' sobre la presumpta estafa comesa pels pares a l’utilitzar els donatius per tractar la menor per portar un elevat tren de vida, ha demanat informació sobre l’existència d’actius o patrimoni de la família o de l’associació que gestionaven a Espanya, Andorra i França. El magistrat ha reclamat també informes sobre l’escolarització de la nena i dades sobre el naixement i el part.

En concret, el magistrat demana a través de l’Oficina de Recuperació i Gestió d’Actius, informes a l’Agència Tributària, a la Seguretat Social, a bases de dades notarials i al SEPBLAC, l’organisme que s’encarrega d’investigar el blanqueig de capitals. També ha demanat informació al centre escolar on estava matriculada la nena sobre la seva assistència a classe i fins i tot informes sobre el naixement i el part.

Així mateix reclama el certificat de naixement de la Nadia i el «qüestionari per a la declaració del naixement» al Registre Civil de Palma així com l’informe del facultatiu que va assistir el part en un hospital de la capital balear. Per a tot això dóna una setmana de termini a les parts. També sol·licita el peritatge d’un forense «perquè informi sobre l’estat de salut de la nena» en virtut de la informació aportada a partir dels registres i la que hagin pogut aportar els pares. 

Fonts judicials van explicar a l’agència ACN que Blanco, en un moment de la declaració, va dir que la Nadia era «com si fos la meva filla», cosa que hauria fet sospitar el magistrat. L’advocat dels pares, Alberto Martín, va negar a aquest diari que Blanco hagués dit aquesta frase però sí que va admetre que la fiscal li va preguntar si la Nadia Nerea era la seva filla biològica, a la qual cosa l’investigat va respondre que sí. «Tenim fins i tot el llibre de família, però potser el jutge té motius per dubtar-ne», va dir.

La sol·licitud d’aquesta documentació també podria tenir com a objectiu, a més, saber si a la Nadia li va ser detectada la suposada malaltia en el part o més endavant, i si el metge que el va atendre hi feia referència. El pare, Fernando Blanco, havia explicat en diverses ocasions que la nena va néixer amb una membrana de «pell de serp» bastant anòmala. 

FALTES A CLASSE

Notícies relacionades

El magistrat vol esbrinar amb quina regularitat assistia Nadia a classe i quantes faltes d’assistència tenia. Per això ha citat a declarar dos professionals del centre educatiu. Segons Martín, la nena estava «escolaritzada i tenia un professor de suport, però la seva assistència no era gaire regular perquè tenia problemes d’estabilitat, de vista, i un dèficit mental i físic». El col·legi on assistia la menor a Organyà ha refusat parlar sobre el cas. Al compte d’Instagram de l’associació Nadia Nerea es detalla com va ser el seu primer dia de classe el 3 de novembre passat, darrere de fotos de diverses proves mèdiques al setembre i l’octubre.

Fernando Blanco organitzava la fugida de la família quan va ser detingut dimecres passat. Els donatius per a la nena van arribar a gairebé un milió d’euros.