El pare de la Nadia organitzava la fugida de la família quan va ser detingut

El jutge considera que les trucades i els moviments de Blanco indiquen que preparava la fuga

jjubierre36571612 padre de nadia161210125156

jjubierre36571612 padre de nadia161210125156 / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts

Fernando Blanco, el pare de la Nadia Nerea, a la presó des de divendres passat acusat d'estafa, hauria intentat preparar "de forma organitzada amb la seva dona", Marga Garau, "la fugida de la família" al saber-se investigat, segons el jutge que estudia el frau presumptament comès per la parella a l'utilitzar els donatius recollits per tractar la malaltia rara de la seva filla per sufragar un alt tren de vida. El titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell considera que els diners recaptats pels progenitors amb l'excusa de la malaltia de la nena, gairebé un milió d'euros, era en realitat "per al lucre" de la parella.

En l'ordre de presó per a Blanco dictada divendres, el jutge interpreta que hi havia risc de fuga i de destrucció de proves, entre altres coses perquè l'imputat per estafa ja havia viatjat a França el dia 6 d'aquest mes "al sospitar que estava sent investigat". A més, el magistrat considera "factible" que Blanco hagués intentat "eludir l'acció de la justícia" i ressalta "el fet que l'investigat ja hagués intentat fugir al saber que estava sent investigat".

Van ser les trucades telefòniques intervingudes pels Mossos d'Esquadra per ordre judicial les que van revelar les suposades intencions de fugida de Fernando Blanco. "Així es pot concloure -estableix el jutge- de les trucades intervingudes en aquest procediment". El jutge fa constar que Blanco va creuar la frontera i va passar a França el dia 6 de desembre, quan ja era investigat.

GRANS QUANTITATS EN EFECTIU

A més, ressalta que "va ser constant la utilització de mitjans per aconseguir no ser localitzat, com ara l'ús de diferents números (fins a tres números diferents de diferents països), trucades via WhatsApp, maniobres evasives per no ser seguit o la utilització d'una pistola simulada amb la finalitat d'assegurar-se la fugida".

Notícies relacionades

Blanco, de fet, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra després que intentés eludir un control policial a la comarca de la Cerdanya, fronterera amb França. Segons el jutge, que acusa Blanco d'un delicte d'estafa en la seva modalitat agreujada, la detenció va frustrar l'intent de "fugida organitzada amb la seva dona".

El magistrat apunta que "l'investigat podria tenir grans quantitats d'efectiu que li facilitarien la fugida", a més de destacar que "al trobar-se la instrucció en una situació incipient, la destrucció de proves s'ha de considerar virtualment possible".