La Generalitat entrega la guarda cautelar de la Nadia a una tieta materna

El jutge va retirar la pàtria potestat de la menor als pares, imputats per estafa

icoy36571570 nadia161210200506

icoy36571570 nadia161210200506 / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (DGAIA) va formalitzar ahir l’entrega de la guarda cautelar de Nadia Nerea a una tieta materna de la menor que viu a Mallorca. L’actuació de la DGAIA es va produir a instàncies del jutge de la Seu d’Urgell (Lleida) que va dictar presó sense fiança per al pare, Fernando Blanco, i que va deixar en llibertat amb càrrecs la mare, si bé va treure la pàtria potestat de la menor, d’11 anys. 

La tieta materna i la seva parella tenen la guarda cautelar de Nadia Nerea, a qui la mare podrà visitar només els caps de setmana, sense nocturnitat, segons la DGAIA, que ha seguit les instruccions precises del jutge.

Notícies relacionades

La guarda cautelar és una mesura temporal i tindrà vigència fins que hi hagi una sentència ferma, o mentre durin les circums-tàncies que la van determinar. L’advocat de Blanco i de la seva dona Margalida Garau, Alberto Martín, va qualificar de «barbaritat» que el jutge hagi tret la guarda i custòdia de la nena i ha anunciat que recorrerà la decisió.

JUSTIFICANTS / El mateix Martín va insistir que Blanco va invertir els donatius rebuts en tractaments convencionals o alternatius. «El Fernando no ha pogut presentar justificants perquè el van detenir, li van intervenir el domicili i van recollir-ne tota la informació», va assegurar. Martín va explicar que el pare de la Nadia va donar «explicacions dels ingressos i les despeses», i que va dir «on s’han destinat i on no». «És absolutament innocent ja que diu que totes les quantitats rebudes han sigut destinades a tractaments convencionals o alternatius en benefici de la nena».