VEÏNES DE SALT

Un nadó i dues dones moren al caure el seu cotxe per un barranc a la zona del pantà de Susqueda

Quatre ocupants més del vehicle, tres d'ells menors d'edat, han resultat ferits

A l'automòbil, amb capacitat per a cinc persones, n'hi viatjaven set i no hi havia mecanismes de retenció infantil

  / ACN / MARINA LOPEZ

 
El conseller Jordi Jané, al lloc de l’accident, a Susqueda.

/

2
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / FIGUERES

Una nena d'1 any i dues dones, una de les quals estava embarassada, han mort aquest dimarts al caure el cotxe en què viatjaven per un barranc a la zona del pantà de Susqueda, a la comarca de la Selva (Girona), cap a les 20.30 hores. Les dones tenien 31 i 50 anys.

A més de les tres víctimes mortals, en el vehicle hi viatjaven quatre persones més, tres menors de 3, 8 i 10 anys que han resultat ferides, una d'elles greu, i el conductor, que ha patit ferides lleus. Les set persones, totes d'una mateixa família, són veïnes de Salt (Gironès).

Fonts de la Conselleria d'Interior han assenyalat a EL PERIÓDICO que la capacitat de l'automòbil sinistrat, en què viatjaven set persones, només era de cinc ocupants. Les mateixes fonts han precisat que en l'accident no s'hi ha vist involucrat cap altre vehicle, circumstància que han qualificat "d'indicativa", si bé encara no s'ha establert cap hipòtesi sobre la causa del fatal sinistre.   

El cotxe ha sortit d'una via asfaltada que envolta l'embassament de Susqueda, ha caigut per un barranc de 7,5 metres d'altura i ha fet diverses voltes de campana abans de parar-se i quedar cap per avall. Al vehicle no hi havia cap mecanisme de retenció infantil, és a dir, no hi havia ni cadiretes ni elevadors. Al costat del conductor hi anava la seva sogra, la dona de 50 anys morta. Darrere hi anava la dona del conductor, embarassada, que portava la nena petita asseguda a la falda. Al seu costat estaven assegudes la nena de 10 anys i la de 8 anys. Aquesta portava a la falda una altra nena de 3 anys. 

"IMPRUDÈNCIA MOLT GREU"

Notícies relacionades

El conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha desplaçat fins al lloc de l'accident per conèixer amb detall la investigació que porten a terme els Mossos d'Esquadra. Jané ha qualificat de "tragèdia" els fets i ha subratllat que "situacions d'aquesta mena fan reflexionar per què es produeixen accidents". Ha parlat d'"imprudència molt greu" perquè en el vehicle sinistrat, amb capacitat per a cinc ocupants, hi viatjaven set persones i perquè cap de les menors portava mecanismes de seguretat per a la seva subjecció. "S'han de complir les normes de seguretat, que la gent tingui en compte que encara queden dies de pont i que han de respectar les normes de seguretat", ha insistit el conseller.

El vehicle, un Opel Vectra, ha caigut per un barranc de 7,5 metres. El conductor, que només ha patit una contractura cervical, ha pogut sortir del cotxe i escalar fins a la carretera, on el seu telèfon mòbil ja tenia cobertura per trucar al 112. Els equips de rescat han trobat les tres nenes, de 10, 8 i 3 anys, esperant ser rescatades. Les dues grans pateixen ferides lleus però estan fora de perill. La petita, amb una contusió abdominal greu, ha sigut intervinguda d'urgència.