SOSdesaparecidos rep una carta firmada per Diana Quer que investiga la Guàrdia Civil

S'ha enviat des d'un compte fals i a través de servidors del Canadà i els EUA

Si és una broma, l'emissari "s'ha pres massa molèsties"

1
Es llegeix en minuts

L'Associació SOSdesaparecidos ha rebut un correu que firma algú que s'identifica com a Diana Quer. En el suposat correu l'emissari diu concisament això: "Hola. Estic bé. Necessito estar un temps fora d'Espanya. Salutacions. Diana Quer".

El president de l'associació, Joaquim Amills, subratlla que "no sembla factible que sigui un correu escrit per la jove". Per diversos motius: perquè "l'hauria enviat a la seva família", perquè "no parla ni escriu com ho faria ella" i "perquè hauria utilitzat el seu compte de correu habitual". 

Aquest últim element, però, li dóna al correu un interès que no ha passat per alt la Guàrdia Civil, que l'està investigant. Es va enviar aquest dimecres des d'un compte "fals" que abans d'allotjar-se a la safata d'entrada de Sosdesaparecidos va passar per dos servidors al Canadà i els Estats Units amb l'objectiu manifest d'amagar el lloc des d'on havia sigut escrit. "Si és una broma, algú s'ha pres massa molèsties", explica Amills a aquest diari. 

L'associació rep bromes macabres sovint sobre persones desaparegudes. Correus en què fins i tot es falta al seu respecte. Però poques vegades es produeixen suplantacions d'identitat com la d'aquest dimecres. "No deu ser Diana, però no es pot descartar que qui hagi escrit el correu estigui en contacte amb ella", raona Amills. 

Notícies relacionades

El president de SOSdesaparecidos ha participat aquest divendres en el programa 'Espejo Público' d'Antena 3. En declaracions a aquest magazín ha animat la família a no avançar esdeveniments i mantenir alguna esperança.

En els dispositius de recerca, el temps "juga en contra" quan es tracta d'un desaparegut per culpa "d'un temporal" o d'algú "major d'edat o malalt". Aquest no és el cas de Diana Quer i, per això, el fet que no hi hagi cap prova que encara no s'hagi confirmat que ha sigut víctima d'un crim resulta positiu.