La Diputació de Barcelona aprova un pressupost de 936 milions amb un augment del 4,5%

La presidenta de l'entitat, Mercè Conesa, destaca que els comptes potencien l'atenció a les persones

MERCÈ CONESA. Sant Cugat.

MERCÈ CONESA. Sant Cugat. / FIRMA DE FOTO

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Diputació de Barcelona va aprovar ahir inicialment el seu pressupost per al 2017, de 936,8 milions; uns comptes que representen un increment del 4,5% respecte de l’any anterior i que van prosperar amb el suport de CiU, ERC i el PSC, el rebuig de la CUP-PA i l’abstenció d’Entesa –que inclou BComú i els ecosocialistes–, PP i Ciutadans.

    

El pressupost –que s’haurà de sotmetre a exposició pública després d’aquesta aprovació inicial en ple extraordinari– preveu destinar 257,6 milions al suport directe de les entitats locals, 73,1 milions a la promoció cultural i 69,4 milions al desenvolupament econòmic, que inclou un programa de foment de l’ocupació de 30 milions.

    

També preveu 50,8 milions per a la millora de carreteres locals i 46,7 per protegir el medi ambient, a més de 15 milions per al pla contra la pobresa energètica. També es destinaran 23,5 per a guarderies, 10,5 per a serveis socials municipals, 5,3 per a teleassistència i sis per a transport local escolar, amb algunes partides per a serveis que són competència de la Generalitat que la Diputació cobreix per garantir-ne la prestació.

  

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va destacar després del ple que aquests comptes prioritzen el desenvolupament econòmic, l’equilibri territorial i, especialment, l’atenció a les persones, i a això el vicepresident, el republicà Dionís Guiteras, va afegir que pretenen que «totes les persones, visquin on visquin, tinguin les mateixes oportunitats».

  

 El diputat d’Hisenda, Joan Carles García Cañizares, va detallar en el ple que els comptes inclouen 96,4 milions per fomentar polítiques socials i la igualtat i 132 milions per consolidar la corporació provincial com una administració pública transparent, mentre que preveu també 936 milions en ingressos –amb 617 de la participació de tributs de l’Estat– i un endeutament de 98,9 milions.

    

Notícies relacionades

El republicà Jordi Fàbrega va celebrar que el pressupost hagi superat el primer tràmit per a la seva aprovació definitiva perquè, sense aquest tràmit, la corporació provincial difícilment podria complir amb el pla d’actuació del mandat. Però va lamentar que la CUP-PA hagi rebut-

jat els comptes: «Estem en un moment de transició nacional i hem de fer pinya»

Crítiques de l'oposició

Preguntada pels mitjans, Conesa ha ressaltat que aquest és un "moment excepcional en què el Govern té dificultats importants per fer front a alguns serveis" que reben els ciutadans, que volen mantenir-los amb independència de qui els presti o els pagui, una cosa en què ha coincidit Guiteras, que ha dit que es cobreixen amb impostos que són de tots els ciutadans, de manera que no entendrien que les administracions no col·laboressin per prestar-los.

Temes:

Diputacions