Les falles, declarades patrimoni cultural de la Humanitat

La UNESCO ha pres la decisió després d'estudiar una quarantena de candidatures

fcosculluela33245137 valencia 19 3 2016  fiesta fallas  nit de la crem  las llama161130115554

fcosculluela33245137 valencia 19 3 2016 fiesta fallas nit de la crem las llama161130115554 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Les falles ja són patrimoni cultural immaterial de la Humanitat. La proclamació s'ha produït aquest dimecres a Etiòpia, on aquests dies s'ha celebrat l'onzena reunió del comitè intergovernamental de la UNESCO que analitza gairebé 40 propostes similars. A la reunió a Addis Abeba hi ha assistit Pere Fuset, regidor de festes de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, juntament amb una delegació que també incloïa representants del Ministeri de Cultura i que ha comptat amb el suport de l'Ambaixada espanyola.

Notícies relacionades

El mes d'octubre passat, la UNESCO ja va comunicar que la candidatura fallera complia els cinc punts requerits per ser declarada patrimoni cultural. I això que va haver de superar dues al·legacions, una per les molèsties que causen als veïns i una altra, la més complicada, que acusava la festa de promoure el maltractament animal per la 'fira de faleas' de corrides de toros.

La Junta es va defensar explicant que les corrides no formen part del programa oficial de la festa i que es tracta d'una iniciativa privada que se celebra de manera paral·lela. Una vegada confirmada la notícia, s'espera que aquesta mateixa tarda es planti una falla a les Torres de Serrano que es cremarà diumenge que ve.