UN ALTRE ASSASSINAT MASCLISTA

Un home vigilat per maltractament mata a cops de destral la seva exdona i es penja a Lleó

La policia local va parlar amb la víctima poques hores abans del crim sense que advertís riscos

Juani havia tornat a veure el seu agressor perquè estava malalt. / ATLAS

Juani havia tornat a veure el seu agressor perquè estava malalt.
 

/

1
Es llegeix en minuts

Un home de 60 anys que estava sota vigilància per maltractaments va assassinar a cops de destral aquest dijous a la nit la seva exdona i després es va penjar. Els fets van passar a localitat lleonesa de La Virgen del Camino. Es dóna la circumstància que la policia local del municipi va parlar ahir cap a les 15.00 hores amb la dona, que poques hores després era assassinada, com estableix el protocol per als casos de dones amb ordre d'allunyament, sense que s'advertissin riscos.

L'agressor, que després es va treure la vida, tenia una ordre d'allunyament i no es podia acostar a la víctima a menys de 250 metres, han assenyalat a Efe fonts de la subdelegació del Govern a Lleó.

Segons sembla la dona vivia amb un dels seus dos fills, concretament amb una filla, a Àvila, i per causes que es desconeixen havia tornat a la localitat lleonesa.

PROTOCOL

En aplicació del protocol de seguretat, la policia local va parlar amb la víctima poc després de les 15.00 hores, sense que, segons les fonts, hi hagués el més mínim indici de risc o perill. La Subdelegació del Govern assenyala que es desconeix què va poder passar perquè al final es cometés el crim, ja que el protocol va funcionar correctament.

Els fets es van conèixer ahir a la nit quan, al voltant de les 21.30 hores, un veí va trucar a la policia local del municipi lleonès de La Virgen del Camino, després de veure un fil de sang sortint per sota de la porta d'un garatge d'una vivenda, segons la Subdelegació.

La policia es va trobar amb dos cadàvers, el de la dona, de 54 anys, que presentava diverses ferides d'arma blanca, causades per una destral, i el de la seva exparella, un home de 60 anys, de qui segons sembla s'acabava de separar, i que va aparèixer penjat.

39 VÍCTIMES

Notícies relacionades

Amb l'assassinat d'aquesta dona, ja serien 39 les víctimes per violència masclista des de començament d'any, sis d'elles a Castella i Lleó. Hi ha, a més, vuit casos més en investigació.

Aquest és el segon cas mortal de violència masclista a Espanya aquesta setmana, després de la mort a cops d'una altra dona, dimecres, a Palma, i el quart que registra Castella i Lleó en l'últim mes i mig.