TRAGÈDIA A MADRID

Dimiteix el cap de la Policia Local del municipi on va morir una nena per coma etílic

Assegura que va intentar sense èxit posar un pla 'antibotellon' i el consistori no ho va considerar necessari

Va ser en un descampat on divendres passat va caure desplomada la menor de 12 anys per un coma etílic, però segons sembla no era la primera vegada que bevia. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El cap de la Policia Local del municipi madrileny de San Martín de la Vega va deixar el seu càrrec la setmana passada coincidint amb la mort d'una nena de 12 anys per un coma etílicnena de 12 anyscoma etílic. Segons han avançat 'Abc' i 'El Mundo', una de les raons que va al·legar per dimitir era que l'ajuntament, governat pel PSOE, no li havia deixat desenvolupar una de les seves idees per a la Policia Local de San Martín de la Vega, entre aquestes, un pla 'antibotellon' per hores per als caps de setmana. El responsable policial assegura que el regidor de seguretat de l'ajuntament li va dir "que no era necessari".

Aquest servei pretenia repartir agents de seguretat "per hores", "els divendres, dissabtes i vigílies de festiu, a l'estil del que opera a la capital", i cobrir així els incidents relacionats amb la ingesta d'alcohol al poble.

Notícies relacionades

L'alcalde de la localitat, Rafael Martínez, no s'ha pronunciat sobre la polèmica, a l'espera del que determini la investigació en curs de la Guàrdia Civil.

La menor de 12 anys que va morir dimarts passat a l'Hospital 12 de Octubre de Madrid havia sigut traslladada en ocasions anteriors per la Policia Municipal a casa seva en estat ebri. Així ho testifiquen els amics i fonts de la Policia Local de San Martín de la Vega. Almenys en dues ocasions al llarg d'aquest any els agents van trobar la nena molt beguda i amb dificultats per caminar, per la qual cosa els agents van decidir traslladar-la al seu domicili. En els dos casos es va informar els pares de la situació de la seva filla i se'ls va aconsellar que controlessin la menor.