EL FUTUR DE LA XARXA SANITÀRIA PÚBLICA

Comín insisteix en l'ofensiva per l'Hospital General de Catalunya

Circumscriu a una "estratègia empresarial" la rèplica de l'empresa propietària que el centre no està en venda

vvargas35535527 sant cugat del valles  15 09 2016 exteriores del hospital ge161107193726

vvargas35535527 sant cugat del valles 15 09 2016 exteriores del hospital ge161107193726 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BARCELONA

El 'conseller' de Salut, Antoni Comín, ha emmarcat en una mera "estratègia" empresarial la resposta de Quironsalud, propietària de l'Hospital General de Catalunya (HGC), a la voluntat de compra del Govern, asseverant que el centre ni està en venda ni s'han rebut ofertes per a la seva adquisició. El dirigent va anunciar setmanes enrere que s'havia presentat una oferta de compra de HGC per valor d'entre 50 i 55 milions d'euros amb la finalitat d'integrar el centre a la xarxa sanitària pública catalana. 

Comín ha subratllat que el departament no s'atura en la seva voluntat d'incorporar l'hospital al sistema públic d'una comarca, la del Vallès Occidental, que aconseguiria "un salt qualitatiu molt positiu en una de les zones més poblades" de Catalunya, amb un centre que donaria cobertura sanitària "en totes les etapes de la vida", donat que el pla previst és que no només assumís la part sociosanitària, sinó també el servei d'urgències pediàtriques. 

La Generalitat concep l'Hospital General de Catalunya com la solució de continuïtat entre els centres d'atenció primària i els hospitals públics de referència de la comarca: el Parc Taulí (Sabadell), la Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa. 

PLANIFICACIÓ RIGOROSA

Notícies relacionades

Tal és la voluntat de posar en marxa el pla que Salut ha admès que ja projecta la distribució de 182 llits de malalts aguts i uns altres 231 per a atenció sociosanitària, si culminen amb èxit les negociacions. El propi Comín ha confirmat aquest extrem en destacar "la rigorosa planificació i anàlisi" de Salut per culminar les seves pretensions, que es remunten a diversos mesos enrere. 

El centre també comptaria amb 11 sales d'operacions; tres sales de parts de dilatació; una sala d'operacions d'obstetrícia; de 30 a 40 consultoris; de 15 a 20 gabinets d'exploració; entre 28 i 40 boxs; 10 places d'observació i de 25 a 35 places d'hospital de dia.