EL CRIM DE GUADALAJARA

Institucions Penitenciàries preveu demanar el trasllat de presó de l'assassí de Pioz

Les bandes llatines que hi ha a Alcalá Meco podrien posar en perill la seva integritat

 

  / EFE / PEPE ZAMORA

1
Es llegeix en minuts

Institucions Penitenciàries preveu demanar el trasllat del presumpte assassí de Pioz (Guadalajara) des de la presó d'Alcalá Meco (Madrid) a un altre centre per garantir la seva seguretat, ja que en l'actual hi ha membres de bandes llatines que podrien posar en perill la seva integritat.

Fonts penitenciàries han confirmat que François Patrick Nogueira Gouveia, que va confessar que havia matat els seus oncles i els dos fills d'aquests, està des del seu ingrés al Centre Penitenciari Madrid II en una cel·la d'observació, envidriada, de la zona d'infermeria. També se l'ha inclòs en el protocol de prevenció de suïcidis.

Així es compleix el mandat de la resolució de presó per la qual se sol·licitava a Institucions Penitenciàries que s'extremessin les mesures de seguretat "per garantir la seva integritat respecte a si mateix i respecte a terceres persones", segons les fonts.

Institucions Penitenciàries està estudiant, a més, demanar al jutge competent que traslladi François Patrick Nogueira de presó, ja que s'ha constatat que q la d'Alcalá Meco hi ha membres de bandes llatines que podrien comprometre la seva seguretat.

RESOLUCIÓ DEL JUTGE

Notícies relacionades

L'assassí confés de Pioz va ingressar a la presó divendres A la nit després que el Jutjat d'Instrucció número 1 de Guadalajara dictés una resolució per la qual ratificava la presó provisional comunicada i sense fiança.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa (TSJCM), se l'imputa com a presumpte autor dels homicidis de Marcos Campos Nogueira i Janaína Santos Américo, i dos delictes d'assassinat sobre els dos fills d'aquests, "tot això sense perjudici de posterior qualificació en funció de l'avanç de la instrucció". Durant la seva compareixença judicial Nogueira va reconèixer parcialment els fets, admetent l'autoria de les morts, encara que no la forma en què les va portar a terme.