El presumpte assassí de Pioz confessa el crim de la seva família

El nebot de les víctimes que es va entregar al Brasil afirma que no ho va fer per diners ni per gelosia

 

  / EFE / PEPE ZAMORA

2
Es llegeix en minuts

El jove acusat del crim de la família brasilera que residia en un xalet de Pioz (Guadalajara) ha confessat el crim en la seva declaració davant la Guàrdia Civil, encara que no n'ha donat detalls. Patrick Nogueira Gouveia, nebot i cosí de les víctimes, un matrimoni i els seus dos fills, de 4 i 1 anys, ha afirmat que no ho va fer ni per gelosia ni per diners. Aquest divendres a la tarda estava previst que declarés davant el jutge.

La investigació de la Guàrdia Civil, en coordinació amb el Jutjat d'Instrucció Número 1 de Guadalajara, ja va determinar "sense cap dubte" que aquest jove brasiler va assassinar i va esquarterar també els pares dels dos nens, el seu oncle Marcos i la dona d'aquest, Janaína.

Patrick també serà acusat del doble homicidi de Marcos i Janaína, per la qual cosa podria fins i tot enfrontar-se a la presó permanent revisable.

ENTREGA VOLUNTÀRIA

Nogueira va arribar aquest dijous a les 17.00 hores a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil de Guadalajara, on va ser increpat per dues persones que tenien la doble nacionalitat brasilera i espanyola i que van arribar a cridar-li que tenia sort d'estar a Espanya perquè al Brasil estaria mort.

Abans de viatjar en avió a Madrid i entregar-se voluntàriament a la Guàrdia Civil, les autoritats espanyoles havien cursat diverses requisitòries al Brasil demanant la seva detenció i extradició, cosa que va ser denegada per aquest país que, a més, sol·licitava que li enviessin les proves que incriminaven el seu nacional.

El jove va arribar dimecres a Madrid després d'entregar-se voluntàriament després de les converses que els investigadors de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i de la Policia Judicial d'aquest cos a Guadalajara van mantenir durant diversos dies amb la família de Patrick al Brasil.

CONVERSA AMB LA FAMÍLIA

Els familiars es van convèncer que el sospitós havia de presentar-se a la Justícia a Espanya, perquè, a més, la Guàrdia Civil té molt ben lligats tots els indicis que apunten el jove.

Notícies relacionades

El jove va viatjar sol en l'avió comercial de la companyia Latam i quan ja estava dins de l'aeronau, i abans que aquesta s'enlairés, va avisar la Guàrdia Civil que estava de camí.

Tot sembla indicar que en la decisió ha pesat molt la convicció que a Espanya el suposat autor tindria un judici més objectiu i un internament en una presó molt diferent del que tindria en les brasileres.