crim atroç

S'entrega al Brasil el sospitós d'assassinar una família a Guadalajara

Patrick Gouveia, nebot d'una de les víctimes, arribarà a Espanya en les pròximes hores

El presumpte assassí de Pioz arriba a Espanya des del Brasil, i s’entrega a la Guàrdia Civil. / GC

2
Es llegeix en minuts

Patrick Gouveia, el suposat autor de l'assassinat dels quatre membres d'una família brasilera a Pioz (Guadalajara), ha arribat a Espanya en un vol procedent de São Paulo després d'entregar-se voluntàriament, i ha sigut detingut per la Guàrdia Civil.

Gouveia, nebot de l'home assassinat, serà portat a la comandància de la Guàrdia Civil de Guadalajara, on serà interrogat pels agents.

El suposat assassí s'ha entregat després de les converses que els investigadors de la Guàrdia Civil han mantingut amb el seu advocat, que l'hauria convençut, segons fonts de la investigació, que un judici a Espanya i un possible internament en una presó espanyola seria més convenient per a ell.

Just un mes després que es trobessin els cadàvers del matrimoni format per Marcos Campos Gouveia i Janaína Américo, i els seus dos fills, d'1 i 4 anys, l'únic sospitós del quàdruple crim ja està a disposició dels investigadors tot i que immediatament després de la troballa dels cadàvers fugís al Brasil.

Amb un mòbil encara obert, i descartat des del principi que el crim fos obra de sicaris per una venjança relacionada amb el narcotràfic, Gouveia, de 20 anys, va deixar prou indicis perquè els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i de la comandància de Guadalajara l'"apuntessin" com el presumptes autor a penes tres dies després.

ANTECEDENTS VIOLENTS

El noi, que va arribar a conviure amb la família durant un temps, ha sigut descrit com una persona "violenta" i "emocionalment inestable", fins al punt que els seus parents van canviar de domicili per fugir d'ell pel seu comportament.

Pendents encara dels serrells de la investigació, la hipòtesi més probable és que el detingut cometés els crims a mitjans d'agost, on diverses proves -l'UCO parla en total de 400 indicis- el situen al xalet de Pioz.

Va ser un veí de la localitat qui va alertar de la pudor que se sentia als voltants del xalet, situat al carrer Los Sauces d'una urbanització vigilada. Al seu interior, el suposat assassí va matar els quatre membres de la família, va tallar per la meitat els cossos del matrimoni i va deixar intactes els cadàvers dels dos nens, de quatre i un any.

Després els va posar en bosses i va netejar amb molta cura la vivenda per no deixar-hi rastres. També es va desfer de roba i altres articles de les víctimes perquè semblés una desaparició. Però els investigadors creuen que alguna cosa li va fallar i Gouveia no va tenir temps de desfer-se de les bosses.

FUGIT AL BRASIL

A penes tres dies després de la troballa, els investigadors ja tenien clar que el nebot del matrimoni era el suposat autor del crim, però en aquell moment ja havia escapat.

El presumpte criminal va precipitar la seva sortida d'Espanya cap al Brasil a l'aparèixer els cossos i va avançar al 19 de setembre (un dia després de la troballa dels cadàvers) un bitllet d'avió que havia adquirit per al 16 de novembre.

Notícies relacionades

La justícia va emetre immediatament una comissió rogatòria per iniciar el procés penal a Espanya i que les autoritats brasileres detinguessin el sospitós, que ja havia sigut interrogat per la Policia del Brasil però posat en llibertat.

No obstant, les negociacions que els investigadors de la Guàrdia Civil han mantingut amb la representació legal de Patrick Gouveia han propiciat que finalment sigui ell de forma voluntària qui s'hagi entregat a les autoritats espanyoles per ser detingut.