Els 12 menors que van clavar una pallissa a una nena no poden ser imputats

Els agressors encara no tenen edat penal

La Conselleria d'Educació investiga si no hi havia vigilància al pati escolar

Una nena de 8 anys ha estat dos dies ingressada en un hospital de Palma de Mallorca / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

La dotzena de nois d'entre 12 i 14 anys que dimecres passat van agredir en una escola de Mallorca una companya de 8 anys del mateix centre educatiu no poden ser imputats per cap delicte al ser menors d'edat, ha recordat aquest dissabte a Burgos el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. El dirigent del PP també ha assenyalat que la nena, que va haver de ser hospitalitzada com a conseqüència de la pallissa, va ser víctima de "una agressió i no de bullying". Com a conseqüència dels cops la menor va patir despreniment de ronyó, fissura de costelles i contusions al peu i el colze. L'alumna, de l'escola pública del barri de son Roca, a Palma, va haver de ser hospitalitzada.

Encara que no podran ser imputats, els presumptes agressors seran interrogats previsiblement a partir de dilluns pels agents de la Unitat de Família i Dona (Ufam) de la Policia Nacional que s'han fet càrrec de la investigació. Els investigadors informaran de les seves indagacions a la Fiscalia de Menors.

No és aquesta l'única investigació en curs. També ha iniciat la seva pròpia investigació la Conselleria d'Educació i Universitat. Per un costat per aclarir si hi havia hagut episodis anteriors d'assetjament a la nena que si s'haguessin tallat podrien haver evitat arribar fins a la pallissa. De fet la família de la menor ha explicat que havia denunciat davant l'escola que la nena era insultada habitualment. Els centres educatius de nens i adolescents estan obligats a dedicar part del seu personal a la vigilància dels alumnes durant el temps d'esbarjo, en nombre variable en funció del nombre d'estudiants que hi hagi. 

Segons van declarar fonts de la família de la menor al diari 'Última Hora', la brutal agressió es va produir dimecres passat, quan els estudiants "la van tirar a terra al pati, la van immobilitzar i van començar a clavar-li puntades de peu per tot el cos".

A preguntes dels periodistes en l'acte central de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, la Verge del Pilar, Fernández Díaz s'ha permès el luxe de treure pit sobre l'esforç de l'Estat per protegir els menors d'aquest tipus de situacions, i ha posat com a exemple el pla estratègic de convivència escolar del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Notícies relacionades

S'ha referit també a altres iniciatives del Ministeri de l'Interior com l'aplicació 'Alertcops' per a mòbils, que permet contactar directament amb la Policia Nacional o la Guàrdia Civil quan un nen està sotmès a assetjament o vol demanar ajuda per altres problemes. Ha afirmat que des que la xarxa es va posar en marxa a l'estiu de 2015 ja ha rebut 63 peticions d'ajuda.

No obstant, ha insistit que tota la societat, i especialment les famílies, han d'implicar-se en "un tema que afecta tant la societat i la convivència com és l'educació dels nens".