A PALMA DE MALLORCA

Dotze menors envien a l'hospital una nena de 8 anys d'una pallissa

La criatura, que va ser agredida per agafar-los una pilota, té despreniment d'un ronyó i fissures en diverses costelles

Els fets van passar durant l'hora del pati al col·legi Son Roca

Una nena de 8 anys ha estat dos dies ingressada en un hospital de Palma de Mallorca / ATLAS

Una nena de 8 anys ha estat dos dies ingressada en un hospital de Palma de Mallorca
hospital

/

2
Es llegeix en minuts

Una nena de 8 anys ha estat hospitalitzada aquesta setmana a l’hospital mallorquí de Son Espases, després que 12 alumnes del seu mateix col·legi l’agredissin perquè els havia agafat la pilota. La Policia Nacional ha obert una investigació i la família de la víctima ha exigit que «es faci justícia». L’incident es va produir a l’interior de l’escola Son Roca, en una barriada dels afores de Palma de Mallorca.

Segons han declarat fonts de la família de la menor al diari 'Última Hora', la brutal agressió es va produir dimecres passat, quan els estudiants «la van tirar a terra a l’hora de l’esbarjo, la van immobilitzar i van començar a donar-li puntades per tot el cos». Com a conseqüència dels cops, la menuda «té despreniment de ronyó, fissura de costelles i contusions al peu i el colze», ha assenyalat la germana de la víctima.

NO ÉS LA PRIMERA VEGADA

La família assegura que no és la primera vegada que la nena té problemes al col·legi. «Moltes vegades la insulten i hem demanat explicacions a la direcció, però tot segueix igual», ha indicat la germana, que ha confirmat que la menor va ser donada d’alta dijous i continua la seva recuperació a casa.

Tots els alumnes que van participar en la pallissa han sigut identificats. Els agressors tenen entre 12 i 14 anys. En el moment de l’atac no hi havia cap professor al pati, ja que se n’havien absentat per una urgència amb una altra alumna, va explicar la familiar. La víctima va explicar el que havia passat a la tutora, i quan la mare va anar a buscar-la, una professora li va explicar l’incident: «No t’espantis, però hi ha hagut una picabaralla al pati i han pegat a la teva filla. Però jo la veig bé», li va dir.

INVESTIGACIÓ DE LA CONSELLERIA

Notícies relacionades

Dos inspectors de la Conselleria d’Educació i Universitat estan investigant l’agressió, va confirmar ahir la portaveu adjunta del Govern balear, Fina Santiago. La portaveu va condemnar aquest acte «absolutament inacceptable i sense excusa» i ha mostrat el suport del Govern autonòmic a la víctima. Educació estudia també si hi va haver altres agressions o assetjament anteriorment per determinar si es tracta d’un cas de 'bullying'.

L’Ajuntament de Palma també s’ha posat al servei de la família de la nena i del centre per poder intervenir en el cas. En un comunicat, el consistori ha insistit que «la convivència i la igualtat són valors que no es poden deixar perdre» i que és necessari seguir fomentant-los.