Cervesa belga per un tub

Bruges instal·la un sistema de canonades de més de tres quilòmetres per transportar la cervesa d'una fàbrica a l'embotelladora

El projecte ha sigut finançat en gran part a través de 'crowdfunding' i estarà en marxa a l'octubre

jcortadellas35609089 brujas instala un sistema de  ca er as  para que toda la ciu160920114219

jcortadellas35609089 brujas instala un sistema de ca er as para que toda la ciu160920114219

1
Es llegeix en minuts
ERIN VERA / BRUSSEL·LES

Com si es tractés d'un somni, Bèlgica ha fet realitat les fantasies de molts adeptes a la cervesa. La ciutat belga de Bruges, que rep sis milions de turistes cada any, va inaugurar divendres passat la primera canonada de cervesa, una obra d'enginyeria més pròpia de la indústria petrolífera que s'ha convertit així en una font d'inspiració. A partir d'ara prop de 4.000 litres de cervesa passaran per aquesta canonada de més de tres quilòmetres de longitud cada hora --concretament 3.276 metres-- des de l'emblemàtic centre històric de Bruges fins als afores de la ciutat, on hi ha la unitat de fermentació i embotellament.

“Tothom deia que era un somni, que era una broma, que era irrealitzable”, explica Xavier Vanneste, director i hereu de De halve Maan, l'última fàbrica de cervesa que queda a Bruges i també la més antiga, sobre un sistema que els permetrà embotellar 12.000 ampolles per hora.

I és que Bèlgica, famosa per la tradició cervesera, no podia ser un lloc més propici per a aquesta construcció. De fet, el projecte va aixecar tantes passions que ha sigut finançat a través d'un 'crowdfunding'. Un finançament participatiu que ha recaptat 340.000 euros en sis mesos a través de 370 subscriptors, tractant-se d'un dels finançaments d'aquest tipus més lucratius registrats al país.

“L'objectiu del projecte era reduir el risc d'oxidació i infecció de la cervesa”, explica M. Delcoigne, responsable de la taverna Légendes que connecta amb la seva homòloga a Bruges, que sosté que també es va pensar en altres opcions que es van haver de descartar per inviables.  

ESTALVI DE 500 VIATGES EN CAMIÓ

Notícies relacionades

Una construcció que, a més, espera contribuir a la preservació del paviment medieval de Bruges, ja que reemplaça prop de 500 trajectes de camió a l'any. De mitjana, una desena de camions que cada setmana transportaven prop de 30 tones de cervesa cadascun.

Així, tot i els dubtes inicials dels funcionaris de la ciutat, la canonada de cervesa s'ha convertit en tot un orgull local i una gran publicitat per a la ciutat, segons mitjans belgues, i per a una cervesa que data del 1564 i que des del 1856 està en mans de la família Vanneste. La canalització ha sigut col·locada a set metres de profunditat, sota de canonades de transport d'aigua de la localitat i començarà a funcionar a finals d'octubre.

Temes:

Bèlgica