Ensurt a Collserola

Un incendi crema unes 18 hectàrees de matolls a la carretera de Roquetes, a prop de les torres d'alta tensió

ureta4

ureta4

1
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / ROSA MARI SANZ / BARCELONA

Barcelona va mirar ahir cap a Collserola més que en tot l'estiu. Un foc que va arrasar finalment unes 18 hectàrees va provocar una columna de fum visible des de tota la ciutat que va recordar als barcelonins, més disposats a viure pendents del mar, per la platja i els creuers, que la serra és allà, present per a qualsevol descerebrat amb mistos. No hi va haver ferits ni afectacions a zones habitades. Queda el rastre negre de les flames en una zona que l'any passat també va patir el foc, pràcticament en la mateixa extensió. I les preguntes sobre com va posar passar.

Les flames es van originar poc després del migdia a la carretera Alta de Roquetes, a Nou Barris, a prop de les torres d'alta tensió que travessen la muntanya. El fort vent va donar ales a la destrucció i va obligar a mobilitzar fins a una trentena d'efectius, entre ells sis hidroavions, de Bombers de la Generalitat i de Barcelona. Fins a les cinc de la tarda, no van donar per controlat l'incendi, que va mantenir en alerta els veïns de la Ronda de Dalt, Vall d’Hebron i Roquetes.

Dues escoles, La Salle d'Horta i l'Institut Escola de Roquetes, van optar per desallotjar voluntàriament els alumnes. L'ajuntament va ordenar evacuar Can Ensenya, un centre de formació laboral que rebia tot l'impacte del fum. La resta de col·legis, escoles i residències d'avis de la zona miraven amb recel l'ampli desplegament aeri i d'efectius. Es va lluitar per salvar una masia, que finalment es va salvar de les flames.

INCENDI TUITEJAT

Notícies relacionades

Nombrosos veïns van difondre fotos per Twitter, sovint a deshora, cosa que va provocar confusió sobre l'evolució del foc. D'altres ho van retransmetre en directe per Periscope. Els telèfons d'emergències van rebre mig miler de trucades fins que van haver d'anunciar per Twitter que per favor no truquessin més, que ja n'estaven al corrent. I els serveis d'emergència van haver de pregar que no s'acostés la gent a la muntanya per fer fotos, perquè obstaculitzaven la feina dels bombers.

Uns 700 veïns de la zona es van quedar sense llum gairebé tota la tarda perquè es va haver de desconnectar la xarxa elèctrica de la zona. La van anar recuperant quan els bombers van autoritzar reprendre el subministrament.

Temes:

Incendis