TRAGÈDIA AL MARESME

Desallotjat un altre bloc de pisos afectat per l'explosió de Premià de Mar

El mal estat de la vivenda sinistrada dificulta la investigació sobre les causes de la deflagració

Serà determinant per a les indagacions la declaració del supervivent de la casa on es va produir l'esclat

jcortadellas35596978 premia de mar 19 9 2016   vecinos acompa ados por los bomber160919134921

jcortadellas35596978 premia de mar 19 9 2016 vecinos acompa ados por los bomber160919134921 / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

La violència de l'explosió, presumiblement provocada per una fuita de gas, que diumenge es va produir al centre urbà de Premià de Mar (Maresme) i que va causar la mort d'una veïna i 17 ferits, va provocar una ona expansiva que ha arribat més enllà del que inicialment s'havia calculat. Els efectes de la deflagració, que segons els afectats va originar "una pluja de vidres" en diversos blocs de veïnat, ha obligat a desallotjar aquest dilluns els veïns d'un nou immoble, el del número 39 del carrer Elisenda de Montcada, pertanyent a la mateixa illa de cases.

La mesura, decidida a mitja tarda, després que tècnics dels Bombers de la Generalitat i de l'Ajuntament de Premià de Mar inspeccionessin la zona en companyia d'un equip d'enginyers, també afecta una part dels habitants de l'edifici adjacent al sinistrat, que ja havien tornat a casa. Concretament han tornat a ser evacuats els ocupants de les vivendes situades a les portes primeres de cada planta. A més, els veïns del bloc on es va produir l'explosió, el 196-198 de la Gran Via de Lluís Companys, no podran tornar a entrar-hi per recollir les possessions que els falten, "per les males condicions que presenta l'immoble", ha acordat els tècnics.

INVESTIGACIÓ DE LES CAUSES

El mal estat d'aquest edifici està dificultant les tasques dels Mossos d’Esquadra per intentar aclarir si la deflagració, amb gairebé tota possibilitat de gas, va ser intencionada o fortuïta. Fonts de la investigació han assegurat a aquest diari que totes les hipòtesis continuen obertes. Serà determinant per a les indagacions la declaració del supervivent del pis sinistrat que està hospitalitzat en estat crític amb cremades en un 30% del cos. 

Els agents que s'encarreguen de la investigació segueixen reunint proves per determinar per què es va produir l'explosió, encara que s'han trobat que l'interior de la vivenda on vivia la víctima està destrossada. No es descarta, fins i tot, que no s'arribi a determinar com es va ocasionar la deflagració, tal com va passar en l'explosió que es va produir el passat 11 de juliol al barri del Besòs en què van morir una nena de 6 anys i el seu germà de 4. En aquella ocasió no es va poder establir què va passar exactament.

Notícies relacionades

Això sí, el conseller d'InteriorJordi Jané, ha afirmat aquest dilluns sobre el sinistre de Premià de Mar que “tot apunta que és una explosió de gas per la potència de la deflagració”, encara que ha repetit que totes les hipòtesis continuen obertes i s'està investigant tot. Falta el resultat de la inspecció ocular tècnico-policial de l'edifici 196-198 de la Gran ViaGas Natural ja va fer una inspecció de les canonades de gas comunitàries de la finca, i no hi va trobar cap anomalia. L'administradora de l'immoble va assegurar a aquest diari que la xarxa s'havia renovat fa poc més d'un any.

Els agents estan interrogant veïns de l'immoble i s'està a l'espera de l'autòpsia de la dona morta en l'explosió. El jutjat ha decretat el secret de les actuacions. Un dels punts a aclarir és la relació amb la víctima de la persona que era al seu domicili durant l'explosió. Alguns dels veïns consultats per aquest diari han dit que eren parella.