Denunciat un home per maltractar animals a Cervelló

Tres cavalls i tres gossos estaven en una finca sense menjar i en condicions sanitàries deficients

9430ba54-2791-48bd-8d38-72b2882c9dc9

9430ba54-2791-48bd-8d38-72b2882c9dc9

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment el dilluns 30 d'agost un home, de 39 anys i veí de Cervelló, per maltractar tres cavalls i tres gossos de la seva finca.

Els agents, alertats per la policia local de Cervelló, van descobrir tres cavalls en mal estat en un terreny del municipi. La finca estava plena de ferralla, amb vehicles fora d'ús i altres residus.

Al recinte també hi havia dos eugues i un cavall que vivien en unes instal·lacions totalment inadequades i mostraven signes evidents de desnutrició, ja que les costelles i els ossos de la gropa eren perfectament visibles. Els animals disposaven d'aigua, però no d'aliments, i els acompanyaven tres gossos també desnodrits i en unes condicions higiènico-sanitàries deficients.

L'endemà, els agents, amb el veterinari del Servei Territorial de Medi Ambient de la Generalitat, van tornar a la finca per comprovar l'estat físic dels quadrúpedes, però no van poder accedir al recinte, ja que no es va poder localitzar el propietari i la finca estava tancada.

El divendres 2 de setembre els agents van aconseguir localitzar el propietari dels animals quan aquest es va dirigir a la finca, i el mateix matí la Policia Local de Cervelló va aconseguir retirar els tres gossos i els serveis territorials de Medi Ambient van portar menjar als cavalls fins que, el dilluns, 5 de setembre, van aconseguir portar-los a diferents centres de recuperació d'animals.

CAVALL SACRIFICAT

Un dels cavalls va haver de ser sacrificat per culpa de l'estat en què estava, i el propietari dels animals va ser denunciat com a presumpte autor de maltractament i queda a l'espera de la citació del jutge.

Notícies relacionades

Des de fa temps, la Unitat Regional de Medi Ambient, conjuntament amb la Policia Local de Cervelló, han fet un seguiment d'aquesta finca donat que el 2014 el propietari ja va ser denunciat administrativament per la Llei de protecció d'animals.

Aquests no estaven inscrits al registre general d'animals de companyia i tampoc presentava les corresponents cartilles veterinàries, malgrat que en aquella ocasió els animals estaven en bon estat.