Joves amb discapacitat lleu es podran treure un títol professional 'adaptat'

Els alumnes podran triar entre auxiliar de vendes i atenció al públic i auxiliar en la cura d'animals i espais verds

icoy31098511 inout160830194345

icoy31098511 inout160830194345

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els joves que tenen alguna discapacitat intel·lectual lleu o moderada podran participar a partir de l’octubre en un pla pilot experimental d’Itineraris Formatius Específics (IFE), dirigit a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials i que no hagin obtingut el títol de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). El programa també està obert a joves que tinguin l’ESO però que no es puguin acollir a les ensenyances de formació professional (FP) convencional.

Notícies relacionades

Les persones que participin en aquest pla pilot, que aquest curs oferirà 100 places en vuit centres públics, podran triar entre auxiliar de vendes i atenció al públic i auxiliar en la cura d’animals i espais verds.

FACILITAR LA INSERCIÓ / L’objectiu d’aquest programa és «afavorir la inserció laboral» i «donar resposta a un col·lectiu que ha sigut molt penalitzat per la reducció dels recursos per part del Govern central», segons va afirmar ahir la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, en la presentació del pla pilot després de la reunió del Consell Executiu. El propòsit és, va dir la consellera, cobrir «les necessitats de qualificació i d’inserció laborals dels alumnes amb discapacitats que ho requereixin, amb l’objectiu de potenciar la seva autonomia personal».