ESTRATAGEMES DE 'MULERS'

Així entren les 'mules' la cocaïna a Barcelona

Un home amagava una faixa amb 4 quilos però va cometre l'error d'abrigar-se massa per dissimular-la

La policia nacional constata que els traficants dissolen la droga en ampolles de licor

  / EL PERIÓDICO

 
fcosculluela35293156 muleros  transporte de drogas  aeropuerto del prat160826192531
icoy35293154 muleros160826171432

/

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Se'n diuen "vols calents" perquè són trajectes que sovint realitzen els 'mulers', viatgers que amaguen droga al seu propi cos. No es diuen així perquè s'hi passi calor. Per això el 22 d'agost un policia del control de passaports de l'aeroport del Prat va arrufar el nas quan li va tocar el torn a Yessid i va observar que anava abrigat com si hagués aterrat a Moscou. Li va fer un parell de preguntes i el passatger colombià, suat, va caure en contradiccions estranyes.

L'agent li va demanar a Yessid que l'acompanyés. El van registrar i quan van començar a palpar-lo van descobrir una faixa compacta adossada al seu abdomen. La van punxar i va brotar una substància en pols. El reactiu del ‘coca-test’ va donar positiu en cocaïna. "¿Porta alguna cosa més?", li van preguntar. Yessid va assentir. "Em vaig empassar uns 35 condons plens de cocaïna abans d'agafar el vol". Els policies el van traslladar a l'Hospital de Bellvitge i allà, sota observació mèdica, els va anar expulsant d'un en un. El sistema digestiu de Yessid va excretar, oculta en preservatius, més d'un quilogram de coca. Una quantitat que, juntament amb la que portava a la faixa, va sumar un total de cinc quilograms de droga. Va ser detingut per un delicte contra la salut pública.

EN BOTELLA O AL CINTURÓ

Durant aquesta última setmana, els controls de l'aeroport han detectat tres dones procedents del Brasil intentant introduir cocaïna a Europa a través de l'aeroport de Barcelona. Viatjaven en un vol, procedent de Salvador de Bahia. Dues d'elles van escollir una nova modalitat per amagar cocaïna menys sacrificada que la de Yessid. La tercera la duia en una maleta.

Notícies relacionades

Els traficants havien convertit la droga en gel i l'havien aboca en l'envàs d'una ampolla de cachaça, el popular destil·lat de sucre de canya típic del Brasil. Les dues dones, no obstant, van cometre el mateix error que Yessid: es van posar nervioses al control de passaports. Durant el registre van aparèixer cinc ampolles que haurien passat desapercebudes si no fos perquè pesaven gairebé tres vegades més que un destil·lat normal. 

La tercera 'mula' que han interceptat recentment ha sigut un individu que havia optat per un sistema més clàssic: introduir petits paquets de la mida d'una pila i plens de droga dins de la vora superior dels pantalons de xandall. Havia aconseguit amagar allà 53 d'aquestes càpsules. D'imaginació no els en falta als 'mulers' però les tres maneres d'introduir cocaïna van acabar fracassant. Aquesta vegada. 

Temes:

Drogues Cocaïna