El Regne Unit jutjarà un capellà pederasta que va fugir a Kosovo

Lawrence Soper, detingut com a sospitós d'abusos a 5 joves en una escola de Londres del 1972 al 1986

1
Es llegeix en minuts

Un sacerdot catòlic britànic ha sigut acusat d'abusos sexuals a cinc adolescents al seu retorn al Regne Unit des de Kosovo, després d'haver estat cinc anys evadint la justícia, ha confirmat Scotland Yard.

Lawrence Soper, de 72 anys, va ser detingut com a sospitós de nou càrrecs sexuals perpetrats en una escola de Londres a cinc joves, un d'ells menor de 14 anys en el moment de cometre els presumptes delictes, entre els anys 1972 i 1986.

El capellà va ser oficialment detingut aquest diumenge a l'aeroport de Luton per agents del Comandament de delictes sexuals, explotació i abús infantil de la Policia Metropolitana de Londres, al seu retorn de Kosovo. Soper, que el maig passat va ser arrestat en virtut d'una ordre de detenció europea a Kosovo, haurà de comparèixer aquest dilluns davant el tribunal d'Ealing, a la capital britànica.

MENOR DE 14 ANYS

El 2010, Soper ja havia sigut arrestat i posat en llibertat sota fiança, però no va anar a una comissaria de policia a Londres el març del 2011, com havien disposat les autoritats de la Gran Bretanya, on, a diferència d'Espanya, no prescriuen els delictes per abusos sexuals a menors.

Els delictes sexuals a què ara s'enfronta van ser comesos suposadament pel religiós a l'escola Saint Benedict, al barri d'Ealing, a l'oest de Londres, on el capellà va impartir classes en les dècades dels anys 70 i 80.

Quatre dels càrrecs pels quals haurà de respondre -entre els quals hi ha sexe anal, conducta immoral agressió indecent- van ser comesos sobre una mateixa víctima, un nen que aleshores tenia menys de 14 anys.

NOMENAT ABAD

Notícies relacionades

Dos delictes més d'agressió indecent van ser perpetrats contra un segon noi menor de 16 anys i tres adolescents van patir suposadament agressions sexuals per part del capellà.

Després d'impartir classes al Col·legi Saint Benedict's, Soper va ser nomenat abat de l'Abadia del barri d'Ealing, fundadora de l'escola i subministradora de monjos per ensenyar en aquest centre educatiu.