HA CREMAT ENTRE 5 i 10 HECTÀREES

Estabilitzat l'incendi forestal de l'Estartit

Els veïns evacuats de la urbanització de Can Català i d'un càmping ja han pogut tornar a casa

Incendi a l’Estartit. / XAVIER PI / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat cap a les 18.30 hores d'aquest divendres l'incendi que des de primera hora de la tarda ha afectat la zona de Rocamaura de l'Estartit, al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Els bombers tenen encerclat el perímetre del foc, que ha cremat entre 5 i 10 hectàrees de terreny, i a última hora del dia s'han concentrat a sufocar els punts encara calents dels penya-segats de més difícil accés.

En un primer moment, els bombers han evacuat 400 persones d'un càmping de la zona i 75 veïns de la urbanització de Can Català de Rocamaura. A mitja tarda, tots havien pogut tornar a casa seva.

El director dels serveis territorials de la Conselleria d'Interior, Albert Ballesta, ha explicat que el foc ha començat al marge d'un camí, a prop de l'antena que hi ha dalt de la muntanya de Rocamaura. Les causes de l'incendi encara no estan clares, però Ballesta ha apuntat que el podria haver originat un llamp o una "irresponsabilitat" humana.

Tres mitjans aeris i 17 de terrestres han treballat en les tasques d'extinció de l'incendi, segons ha informat Protecció Civil a través de la prealerta del Pla Infocat.

Notícies relacionades

El servei d'emergències ha rebut 230 trucades per les flames al cim de la muntanya de Rocamaura, al massís del Montgrí, on la Generalitat havia restringit des d'aquest divendres l'accés per l'elevat risc de foc.

El control en aquest espai protegit comportava la suspensió de totes les activitats que poguessin generar perill d'incendi amb l'activació del Pla Alfa 3, que estava previst mantenir-lo fins dissabte a la nit.