"BCN World està enterrat"

Junqueras marca distàncies amb el projecte original, del qual assegura que no quedarà ni el nom

jjubierre34515246 bcn world160630142925

jjubierre34515246 bcn world160630142925 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
E. C. / SALOU

«BCN World està enterrat», resumeix el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. Tant en la forma com en el fons, inspirats originalment en el colossal complex de casinos, hotels i botigues Eurovegas amb què el magnat Sheldon Adelson va hipnotitzar durant molt de temps el Govern d’Artur Mas per decantar-se al final per Madrid (i deixar-lo plantat). Tan mort està una vegada retirat Veremonte, el primer promotor, i sotmès a la dieta republicana, que ni tan sols té nom, tot i que com que se l’ha d’anomenar d’alguna manera es manté el popular BCN World.

Tècnicament, es denomina CRT, les sigles de Consorci Recreatiu Turístic, l’organisme nascut amb Port Aventura i que regula, a més del resort temàtic, més de 800 hectàrees de terreny entre Salou i Vila-seca. Mantenir el nom de BCN World és «inviable», recorda Junqueras.

En primer lloc, perquè està registrat per Veremonte. Segon, perquè l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una moció contrària a vincular la potent marca de la ciutat amb un projecte de joc a Tarragona. I perquè Barcelona es troba a 100 quilòmetres, Tarragona considera un greuge que eclipsi el territori, que presumeix de la marca Costa Daurada.

El nom comercial ja es veurà. El decidiran els operadors, però tindrà en compte Tarragona. El concurs preveu punts per a les propostes que reflecteixin topònims locals, com Costa Daurada. Atents al futur del projecte, més que de com es digui, l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el de Vila-seca, Josep Poblet, no entren en polèmiques.

Notícies relacionades

Per la seva part, la plataforma Aturem Barcelona World vol enterrar, literalment, el projecte. Han anunciat que estudien la via judicial contra el PDU. Els opositors a BCN World esgrimeixen que els propietaris de les finques expropiades llavors (1989) tenen dret a recuperar-les o a cobrar-ne el preu actual, al quedar-se l’Administració més terrenys dels urbanitzats. Entre ells, els del futur BCN World. O com es digui.