El pregó del Dia de l'Orgull Gai recorda la matança d'Orlando

L'artista Lara Sajén ha demanat en el seu parlament "la igualtat efectiva i real de drets"

La celebració es concentra el divendres 8 i dissabte 9

fcosculluela34498129 barcelona 28 6 2016 lara sajen en el pregon de pride gay en 160628212611

fcosculluela34498129 barcelona 28 6 2016 lara sajen en el pregon de pride gay en 160628212611

1
Es llegeix en minuts

Lara Sajén, artista i ballarina de Fangoria, ha pronunciat aquest dimarts el pregó del Dia de l'Orgull Gai amb un record especial a la recent tragèdia d'Orlando, on van morir 50 persones que van ser massacrades a l'interior d'una discoteca d'ambient gai de la ciutat nord-americana. L'acte, a la plaça de la Universitat, marca l'inici de la celebració, que aquest any dóna veu al col·lectiu trans. El Pride Parade, la desfilada multitudinària, canvia aquest any d'escenari i també allarga el recorregut.

Els plats forts de l'edició del 2016 estan previstos per al divendres 8 i el dissabte 9 de juliol amb la boja carrera de tacons, la celebració del casament de la parella Carlos i Alberto, la multitudinària festa de colors índia. Tampoc faltarà la gala on es coronarà Miss Dragg Pride Barcelona i els nombrosos concerts que per primera vegada s'organitzaran al Moll de la Fusta. Els organitzadors preveuen que a la cita d'aquest any hi vagin 260.000 persones, unes 20.000 més que l'any passat.

CONTINUAR LA LLUITA

Notícies relacionades

La pregonera ha recordat en el seu parlament que, després del recent drama dels Estats Units, "ens reunim amb més força i decisió que mai, per visibilitzar el nostre sentiment d'orgull gai, lèsbic, bisexual, trans i intersexual".

Sajén ha reclamat la "igualtat efectiva i real de drets, inclusió social i respecte". L'artista ha fet una crida a aprendre del passat per entendre el present i formar "un futur respectuós i inclusiu". També ha demanat als assistents que continuïn lluitant units pels drets humans i la llibertat individual.