Castella i Lleó denega a Tordesillas el permís per celebrar el Toro de la Vega

L'ajuntament no ha adaptat l'ordenança de la festa al decret que prohibeix matar l'animal en públic

 

  / REUTERS / JOSEBA ETXABURU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VALLADOLID

La Junta de Castella i Lleó ha denegat a l'Ajuntament de Tordesillas el permís per a la celebració del Toro de la Vega perquè el consistori «no ha adaptat les bases reguladores de la festa», que encara «permeten la mort del toro». Així ho recull la resolució de la Junta en resposta a la sol·licitud presentada pel municipi el 20 de juny, ha avançat el 'Diario de Valladolid'.

Notícies relacionades

La Junta va aprovar el mes de maig passat un decret que prohibeix la mort de braus en presència de públic en espectacles taurins populars i tradicionals. El Toro de la Vega és l'únic dels 13 espectacles d'aquestes categories que hi ha a la comunitat autònoma que inclou la mort del toro, de manera que la norma és específica per a la festa en qüestió. 

Ara correspon a l'Ajuntament de Tordesillas moure fitxa. Per obtenir l'autorització del torneig del Toro de la Vega, previst per al 13 de setembre, haurà de modificar l'ordenança de la festa perquè no contingui la mort del toro i realitzar una nova sol·licitud a la institució autonòmica perquè autoritzi la celebració.