Cinc membres d'una mateixa família moren en un incendi a Jaén

Les víctimes estaven en una casa de Puente Tablas, quan es va produir una gran deflagració a l'intentar encendre la xemeneia

 

  / EFE / JOSÉ MANUEL PEDROSA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La mort d'una nena de cinc mesos, que estava ingressada al Complex Hospitalari de Jaén, ha elevat a cinc la xifra de víctimes mortals registrades en un incendi declarat en una vivenda de dues plantes de la ciutat andalusa, a la zona residencial de Puente Tablas. El nadó estava ingressat a la unitat de cures intensives (uci) de l'hospital maternoinfantil. Tots els morts són membres d'una mateixa família.

Les altres quatre víctimes mortals del sinistre són el pare del nadó, de 36 anys, un germà del petit, de quatre anys, l'avi patern, de 64, i l'àvia materna, de 78, segons ha informat el subdelegat del Govern a Jaén, Juan Lillo. 

L'incendi va començar dissabte, al voltant de les 16:00 hores, al saló de la vivenda, on s'havien reunit diverses persones de la família. Segons els primers indicis, van intentar encendre la xemeneia amb gasolina i es va produir una gran deflagració i després un fum espès.

A l'interior de la vivenda hi havia en aquell moment set persones. A més dels cinc morts, han resultat ferides lleus dues nenes, cosines del nen mort, que van haver de ser ateses per cremades i crisi d'ansietat, igual que la mare dels dos menors morts.

HI VA TORNAR A ENTRAR A BUSCAR ELS SEUS FILLS

Després de l'incendi, alguns dels membres de la família van poder sortir de la vivenda pels seus mitjans, entre ells el pare, que va decidir tornar-hi a entrar a buscar els seus fills. L'home ja no va tornar a sortir.

Notícies relacionades

També van haver de ser atesos per inhalació de fum dos policies locals que van entrar a la vivenda i van aconseguir treure el nen sense vida i el nadó, que va morir després de passar unes hores a l'uci.

L'Ajuntament de Jaén ha declarat tres dies de dol oficial a la ciutat, on les banderes pengen des d'aquest diumenge a mig pal.