A GIJÓN

Comença el judici contra la suposada cúpula espanyola d'Anonymous

La fiscalia demana penes de cinc anys per saturar webs electorals en les eleccions del maig del 2011

 

  / EFE / JUAN GONZALEZ

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia del Principat d'Astúries demana la condemna de tres suposats membres del col·lectiu 'Anonymous' acusats d'organitzar atacs informàtics contra la Junta Electoral Central, la web del sindicat Unió General de Treballadors (UGT) i contra la del Congrés dels Diputats amb motiu de les eleccions locals i autonòmiques del 22 de maig del 2011.

La vista oral ha començat aquest dimecres al Jutjat Penal número 3 de Gijón, a les 09.30 hores i els tres acusats s'enfronten a penes de cinc anys i quatre mesos de presó per a dos dels acusats i de cinc anys per al tercer pels delictes de grup criminal i de danys.

La suposada cúpula del grup Anonymous, segons la fiscalia, coordinava contra les webs escollides atacs del tipus Denegació de Servei Distribuït (anomenats DDoS), que consisteixen a saturar una pàgina web mitjançant peticions simultànies de manera que no té capacitat suficient per respondre, es col·lapsa i queda sense funcionament i inaccessible per als usuaris.

En el seu escrit de conclusions la Fiscalia sosté que, amb motiu de les eleccions locals i autonòmiques del 22 de maig del 2011, el col·lectiu Anonymous va preparar dos d'aquests atacs amb la finalitat de destorbar el procés electoral.

D'aquesta manera, i amb el nom d'operació "Spanish Revolution", van organitzar un atac contra l'entorn informàtic de la Junta Electoral Central, resident al Congrés dels Diputats, contra la pàgina web del sindicat Unió General de Treballadors (UGT) i contra la de la Cambra Baixa.

Notícies relacionades

Aquest atac va afectar de forma important el normal funcionament dels serveis de correu electrònic i la pàgina web de la Junta Electoral obstaculitzant els tràmits previs al procés electoral de manera que les seves bústies de correu van rebre en dos dies gairebé 350.000 missatges, cosa que va col·lapsar el seu funcionament.

A més de la petició de condemna, el Ministeri Públic sol·licita una multa de 5.600 per als dos primers acusats i de 4.200 per al tercer, a més del pagament de les costes processals d'una indemnització de 700 euros, més els interessos, al Congrés.