EN UNA ZONA FRONTERERA AMB PANAMÀ

Decomissat a Colòmbia el carregament de cocaïna més gran de la història

Almenys vuit tones de droga del clan Úsuga estaven preparades per ser transportades als Estats Units

BOG802. TURBO (COLOMBIA), 15/05/2016.- Fotografía cedida por la Policía Antinarcóticos de Colombia de un integrante de la policía vigilando paquetes de droga incautados al hoy, domingo 15 de mayo de 2016, en Turbo (Colombia). Al menos ocho toneladas de cocaína fueron incautadas hoy por la Policía colombiana en el noroeste del país, decomiso que constituye el más grande en la historia, según el presidente colombiano, Juan Manuel Santos. La droga pertenecía a la banda criminal Clan Úsuga, la mayor del país, y fue encontrada en Turbo, municipio del departamento de Antioquia, en la región del Urabá, informó el Ministerio de Defensa. EFE/POLICÍA ANTINARCÓTICOS DE COLOMBIA/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS / EFE

BOG802. TURBO (COLOMBIA), 15/05/2016.- Fotografía cedida por la Policía Antinarcóticos de Colombia de un integrante de la policía vigilando paquetes de droga incautados al hoy, domingo 15 de mayo de 2016, en Turbo (Colombia). Al menos ocho toneladas de cocaína fueron incautadas hoy por la Policía colombiana en el noroeste del país, decomiso que constituye el más grande en la historia, según el presidente colombiano, Juan Manuel Santos. La droga pertenecía a la banda criminal Clan Úsuga, la mayor del país, y fue encontrada en Turbo, municipio del departamento de Antioquia, en la región del Urabá, informó el Ministerio de Defensa. EFE/POLICÍA ANTINARCÓTICOS DE COLOMBIA/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS
Decomissat a Colòmbia el carregament més gran de cocaïna de la història

/

1
Es llegeix en minuts

La policia de Colòmbia ha intervingut aquest diumenge almenys vuit tones de cocaïna en una finca bananera del nord del país. Es tracta del decomís més gran de la història, segons ha destacat el president colombià Juan Manuel Santos.

La droga pertanyia a la banda criminal Clan Úsuga i va ser trobada a Nuevo Colón, zona rural de Turbo, municipi del departament d'Antioquia, a la regió bananera d'Urabá, limítrof amb Panamà, ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat.

"Felicitacions Policia de Colòmbia: operatiu a Turbo va incautar la quantitat de droga més gran de la història. Cop contundent a criminals", ha escrit Santos al seu compte de Twitter.

El ministre colombià de Defensa, Luis Carlos Villegas, es va traslladar a la zona per presentar al país la troballa de la droga, que havia sigut distribuïda en paquets i estava amagada sota terra.

DIPÒSIT SUBTERRANI

Els narcotraficants havien amagat la cocaïna en un dipòsit subterrani de 6,5 metres de llarg per 3,5 metres d'ample i amb una profunditat de 2,5 metres, l'interior del qual estava forrat en fusta i el seu accés cobert amb una capa de ciment.

El ministre es va reunir a Turbo amb el director de la Policia Nacional, Jorge Hernando Nieto, que li va confirmar que aquest "és un dels cops més contundents contra el crim organitzat"".

L'operació, que va començar dissabte a la tarda i es va acabar diumenge, es va portar a terme amb el suport de l'Aviació Policial que va descobrir l'amagatall. Una vegada descoberta la droga, un grup de 50 comandos de la Policia Nacional, recolzats per dos helicòpters Black Hawk, van irrompre a la finca bananera i van efectuar el decomís.

A PUNT PER ANAR ALS ESTATS UNITS

Notícies relacionades

La droga pertanyia al segon cap del Clan ÚsugaRoberto Vargas Gutiérrez, àlies 'Gavilán', per qui el Govern ofereix 500 milions de pesos (uns 150.000 euros).

Segons la policia, la cocaïna estava a punt per ser transportada pel mar Carib cap a Centreamèrica, des d'on, segons sembla, s'enviaria als Estats Units. En l'operació policial han sigut detingudes tres persones.