Cascada d'insults a les Terres de l'Ebre a les xarxes socials

Pallussos, troglodites, salvatges... són alguns dels insults dirigits contra les poblacions que organitzen bous

cmontanyes33737766 video de la agresi n a dos animalistas en mas de b160507162239

cmontanyes33737766 video de la agresi n a dos animalistas en mas de b160507162239

1
Es llegeix en minuts
SÍLVIA BERBÍS / TORTOSA

Pallussos, troglodites, salvatges, feixistes... La cadena d’insults i amenaces que han rebut Mas de Barberans i altres municipis de les Terres de l’Ebre on se celebren correbous, i fins i tot el conjunt del territori, ha sigut constant des que va succeir l’agressió a dues animalistes a la plaça taurina del Mas. Aquesta no és una població especialment fanàtica dels bous. De fet, és més coneguda per altres aficions com l’artesania de la palma, però ha tingut la mala sort de ser escenari d’un incident gravat que els ha posat al centre de la polèmica. La petició de l’alcalde, Josep Maria Lleixà, que no es criminalitzi el poble ni les Terres de l’Ebre «per un fet puntual» no ha calat en les xarxes socials. Ni en les comunicacions telefòniques ni per correu electrònic.

    L’alcalde va informar que es va haver d’anul·lar el perfil de l’ajuntament a Facebook pels constants atacs contra el poble. També es van veure obligats a despenjar els telèfons del consistori per evitar que el personal administratiu rebés insults. El mateix alcalde, regidors i particulars han sigut destinataris de trucades amenaçants. «Poble de merda», «gent que no mereix ser catalana», «banda de delinqüents»... són alguns dels missatges difosos a les xarxes socials. «Aquests fets reprovables no poden criminalitzar-nos a tots fins als extrems que hem viscut perquè no és aquesta la forma de pacificar la situació», va sostenir el regidor.

Notícies relacionades

RESPOSTA DEL REY CHATARRERO / Al­canar, que celebrarà el pròxim correbou a l’Ebre català, dissabte que ve 14, tampoc n’està sortint il·lès. «Rebem insistentment correus i, per la seva quantitat, cansen», va lamentar la regidora de Festes i Mitjans de Comunicació, Mercè Fischer.

    Les repercussions a les xarxes socials han transcendit els límits de les Terres de l’Ebre. Fins i tot algun vídeo s’ha convertit en viral, com el publicat per Javier García Roche, més conegut com Rey Chatarrero, a la pàgina Chatarras Palace, anunciat que els boxejadors del gimnàs que regenta a Barcelona assistiran a Tordesillas per frenar el torneig del Toro de la Vega.