La protesta dels taxistes contra Uber col·lapsa Buenos Aires

Els professionals titllen de "manter" el nou servei i tenen el suport del Govern

 

  / AP / VICTOR R. CAIVANO

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Els d'Uber són com els manters: no paguen impostos”. La bronca del taxista va esclatar a la cruïlla de les avingudes Callao i Santa Fe de la ciutat de Buenos Aires, on es va realitzar un dels 25 piquets contra la “competència deslleial”. La capital argentina es va fer intransitable aquest divendres. La pluja va afegir a l'escena una altra dosi de malestar. El secretari general de la Federació Nacional de Conductors de Taxis, José Ibarra, no es podia fer responsable de l'aigua que escopia el cel en grans quantitats, però va demanar disculpes a la població pels talls. El sindicat va decidir reaccionar amb força davant dels amos de l'aplicació d'origen nord-americà que contacta xòfers particulars amb usuaris. "Uber ens obliga a fer això", va dir. Aquesta empresa, va afegir, provoca a l'Argentina “discòrdia, caos i malestar” com en altres països.

Notícies relacionades

Els taxistes han comptat amb el suport del mateix president Mauricio Macri, que va ponderar la posició del Govern de la ciutat de Buenos Aires de posar frens a Uber. Macri va recordar al seu torn que “els nostres taxistes són un símbol de l'Argentina”.

Les autoritats van resoldre aplicar multes d'uns 5.000 euros als conductors d'Uber, que van ser abonades per la firma nord-americana. La Secretaria de Transport va clausurar al seu torn un local on es dictaven cursos als propietaris dels cotxes que es van sumar a Uber. El Codi de Transport sols contempla contractar viatges en auto espontàniament al carrer o bé mitjançant trucades a una empresa de radiotaxi. Objecta a més que la companyia no està registrada com a contribuent.