INICIATIVA DE CONSCIENCIACIÓ

Polítics i famosos se sumen a la campanya pel Dia Mundial de l'Autisme

Un centenar d'edificis emblemàtics s'il·luminen de blau a Espanya

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Congrés dels Diputats, la Sagrada Família o la Catedral de Santiago de Compostel·la són alguns dels edificis emblemàtics il·luminats de blau aquest dissabte en el marc de la iniciativa global 'Light It Up Blue' amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme.

En total, gairebé un centenar de monuments de tot Espanya i centenars més a tot el món se sumen a la campanya en favor de la inclusió, la tolerància i el respecte de les persones amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA).

Notícies relacionades

Els seus impulsors demanen als responsables polítics que promoguin polítiques inclusives i promocionin la tolerància cap a les persones amb autisme i el respecte als seus drets. Alguns d'ells, com el president Carles Puigdemont, la secretària general del PP María Dolores de Cospedal i el secretari general del PSOE Pedro Sánchez ja s'han pronunciat.

Un de cada 100 nens que neixen a la Unió Europea és diagnosticat com a autista. A Espanya, 450.000 persones tenen un trastorn que la societat no acaba d'entendre, creant barreres i falta de suport que impedeixen la inclusió social de les persones que el pateixen, segons denuncia Autisme Espanya. L'associació anima tots els ciutadans a disfrutar d'aquesta iniciativa enviant les seves fotos davant dels edificis blaus amb els 'hashtags' #DiaMundialAutisme#AutismDay2016 #LIUB.