DIA MUNDIAL DE L'AUTISME

Gegants tecnològics s'interessen per contractar autistes

Multinacionals com Microsoft, SAP o Hewlett-Packard valoren les seves altes capacitats en memòria, càlcul i concentració

(FILES) This file photo taken on October 06, 2015 shows people walk past a Microsoft office in New York.

(FILES) This file photo taken on October 06, 2015 shows people walk past a Microsoft office in New York. / JEWEL SAMAD (AFP)

4
Es llegeix en minuts
MONTSE BARAZA / BARCELONA

Entre un 76% i un 90% d'adults amb trastorn de l'espectre autista (TEA) estan a l'atur, segons xifres de l'associació Autism Europe, que treballa per destacar el potencial que tenen aquestes persones i per promoure la seva plena integració. "L'autisme no implica necessàriament un dèficit. El desenvolupament cognitiu de les persones que el tenen pot ser "totalment normal" i poden tenir "capacitats extraordinàries" en àrees específiques, subratlla Rosa Maria Miró, professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme, que l'ONU celebra aquest dissabte, 2 d'abril. En aquestes supercapacitats s'han fixat ja les multinacionals tecnològiques, que han començat a contractar treballadors amb autisme.

Hewlett-PackardMicrosoftSAPOliver WymanUltra Testing o Towers Watson són algunes de les companyies que ja han fitxat persones autistes. ¿Per què? Doncs, entre altres factors, per les seves altes capacitats memorístiques i de càlcul, la seva habilitat a l'hora de concentrar-se o la seva capacitat a l'hora de detectar errors de 'software'. Una capacitat, aquesta última, que és entre un 20% i un 56% superior a la mitjana, segons Rajesh Anandan, director d'Ultra Testing, firma dedicada a provar 'software'. El 80% de la plantilla d'aquesta empresa té algun trastorn autista. A la multinacional SAP, compten amb 100 autistes a la seva plantilla. "Preferim fixar-nos en les habilitats úniques de cada persona més que en les seves limitacions", assenyala a la seva web l'empresa, que té en marxa l'exitós i reconegut programa Autism at Work. "Acollint les diferències, impulsem la innovació i el canvi", apunten. Un dels treballadors beneficiats per aquest programa és Patrick Viesti, que relata la seva experiència en aquest vídeo.

En el cas de Microsoft, fa just un any van posar en marxa un programa similar per contractar autistes a jornada completa en el seu campus d'investigació de Redmond. "Els autistes aporten unes capacitats que a Microsoft necessitem. Cada individu és diferent, alguns tenen habilitats extraordinàries per retenir informació, pensen a un nivell de detall o de profunditat o són excel·lents en matemàtiques i codificacions. Són un talent que volem tenir", assenyalava l'empresa de Bill Gates en el seu blog, l'1 d'abril del 2015. 

"Poden ser persones molt bones en àmbits com la informàtica, classificació de documents, tasques molt repetitives, treballs amb processaments visuals potents, com delineants, o en habilitats numèriques, com els comptables", explica Cristina Vall-llosera, professora, juntament amb Miró, dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC.

350.000 AUTISTES A ESPANYA

Segons dades del Ministeri de Sanitat, existeixen 350.000 persones amb diagnòstic de TEA a Espanya; un de cada 150 nens que neixen estan afectats per aquest trastorn, una xifra que també es repeteix a Catalunya. Per sexes, és més freqüent entre els homes: per cada quatre casos entre el sexe masculí se'n detecta només un en el femení. "En paraules del psicoanalista Jean-Claude Maleval, no es tracta d'una malaltia, sinó d'un funcionament subjectiu particular", subratlla Miró.

Els seus punts febles es focalitzen en les interaccions socials; en la comunicació i el llenguatge; i en els patrons restrictius i repetitius del comportament. "De fet, aquests tres grans blocs s'utilitzen per diagnosticar quin grau de TEA té la persona. Tots els afectats presenten particularitats a l'hora de relacionar-se", detalla Vall-llosera. Entre aquestes particularitats les que més es repeteixen són que el comportament no s'ajusti al context on es troba la persona o no poder mantenir el contacte visual. "Pel que fa al llenguatge, existeixen els dos extrems: els que tenen un vocabulari molt expert i els que no parlen però són capaços de comunicar-se amb sistemes alternatius", puntualitza l'experta de la UOC.

Establir rutines és una eina clau per a aquests treballadors. "Els dóna la seguretat i la tranquil·litat necessàries per deixar progressivament de defensar-se del seu món hostil, construir un vincle i, sobretot, trobar un lloc adequat per a ells", explica Miró. Vall-llosera afegeix que és la seva manera de "funcionar i entendre el món". "Ara bé, igual que les persones neurotípiques no fem les mateixes jornades laborals, hi ha persones amb TEA que podran fer una jornada de 8 hores i altres que potser prefereixen una jornada reduïda", matisa Vall-llosera.

A CADA PERSONA, LA SEVA FEINA

¿Què ha de tenir en compte l'empresa a l'hora d'incorporar persones amb TEA a les plantilles? "Cada treballador pot presentar unes condicions molt específiques. Per tant, s'han d'elaborar nivells de resposta individuals perquè la incorporació sigui exitosa", argumenta Miró. El que acostuma a ser més evident --afegeix-- és que els costa establir un vincle amb els altres companys, sobretot "empatitzar amb ells": "No es poden posar en el lloc de l'altre. No entenen ni la ironia ni les segones intencions", apunta.

Notícies relacionades

Vall-llosera conclou que, com qualsevol persona, és imprescindible per al benestar psicològic sentir-se útil. "El treball és una de les àrees que ens dóna qualitat de vida. I hi ha moltes persones a qui s'associa amb no ser-ne capaços pel simple fet de tenir el diagnòstic de TEA. El que cal és veure quina és la feina i el context adequat a cada persona". 

La contractació d'autistes ja funciona amb èxit als Estats Units, el Regne Unit o Dinamarca. A Catalunya, des de fa un parell d'anys opera l'empresa social Scialisterne, que  s'encarrega d'oferir formació i oportunitats laborals dins de l'àmbit de tecnologies de la informació a persones amb TEA.