INVESTIGACIÓ PER PRESUMPTA PEDERÀSTIA

Quatre nenes ratifiquen que un monitor escolar dels Maristes va abusar d'elles

Els experts sotmeten les menors a una exploració perquè no hagin de declarar en el judici

Els investigadors estan analitzant el material informàtic incautat al domicili de l'acusat

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quatre nenes d'11 anys han ratificat que un exmonitor de menjador de l'escola Maristes de Sants-les Corts,exmonitor de menjadorescola Maristes de Sants-les Corts T. G., les va sotmetre a tocaments a la seu que l'escola té al carrer d'Antoni de Campmay, segons han confirmat a aquest diari fonts pròximes de les indagacions. Una cinquena menor ha renunciat a continuar amb l'acció penal. Els investigadors estan analitzant el material informàtic incautat a la casa de l'acusat per indagar si aquest podria haver mantingut contacte amb les menors per correu electrònic o algun tipus de missatgeria d'internet.

Els equips d'Assessorament Tècnic Penal (Departament de Justícia) van practicar aquest dilluns una exploració a les quatre menors davant la jutge del cas, el fiscal, els advocats i els professionals de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA). En aquesta exploració, realitzada per dos psicòlegs de la conselleria, les quatre nenes van incidir que el monitor del menjador els va fer tocaments. Amb aquesta diligència es pretén evitar que les menors hagin de tornar a declarar en el supòsit que el cas arribi a judici.

T.G. va negar les acusacions quan els Mossos el van detenir al desembre després d'haver sigut denunciat per una de les famílies suposadament afectades. El jutjat de guàrdia el va deixar en llibertat amb càrrecs amb una ordre d'allunyament de les nenes i la prohibició d'acostar-se a l'escola, segons les mateixes fonts.

APARTAT EL MATEIX DIA

Notícies relacionades

L'investigat (abans imputat) va treballar al centre només durant 17 dies, ja que l'escola "va apartar el monitor el mateix dia" que van saber dels suposats abusos, segons va explicar al febrer el director de l'escola Maristes Sants-les Corts, Raimon Novell.

Aquesta investigació es realitza al marge del procés judicial que es dirigeix contra el que va ser professor de gimnàstica de l'escola dels Maristes de Sants-les Corts, Joaquim Benítez, que ha admès que va abusar sexualment d'alumnes. Un altre jutjat de Barcelona està pendent de dir si inicia o no una causa contra el subdirector d'aquest centre, encara que, en aquest cas, la fiscalia considera que els delictes han prescrit pel pas del temps.