Dos excursionistes moren després de perdre's a Castelló en ple temporal

Un tercer senderista va poder ser rescatat amb vida per un helicòpter

cmarquez32968604 gra147  belltall  tarragona   28 02 2016   varias 160228194921

cmarquez32968604 gra147 belltall tarragona 28 02 2016 varias 160228194921 / Jaume Sellart

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els serveis d'emergències han confirmat diumenge a la tarda la mort de dos dels tres senderistes trobats a la Tinença de Benifassà, a la província de Castelló, i que seguien desapareguts des de dissabte a la nit després de sortir a fer una ruta a peu per la zona i desorientar-se amb el temporal de vent i neu.

Segons ha informat a EFE el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, els cossos dels dos senderistes han sigut "visualitzats" per un helicòpter de la Generalitat valenciana, i equips de rescat d'alta muntanya de la Guàrdia Civil i del Consorci de Bombers de Castelló han anat a la seva recerca. 

ZONA ABRUPTA

Els equips de rescat, amb roba especial i esquís, han trigat més d'una hora a recórrer uns 800 metres fins a arribar a la zona, abrupta, amb neu acumulada, en un antic camí forestal, on estaven els cossos sense vida dels senderistes, segons Ángel, que ha apuntat que ha sigut la Policia Judicial que ha confirmat oficialment les morts. L'excursionista rescatat viu es troba hospitalitzat a l'Hospital General de Castelló. 

Al voltant de les 15.45 hores, un helicòpter que participava en el dispositiu de recerca va trobar un dels excursionistes, que va ajudar en la localització dels seus dos companys. D'aquesta manera, cap a les 16.15 hores, l'helicòpter ha trobat el parador de les altres dues persones, de les quals en un principi no s'ha informat del seu estat i, finalment, s'ha confirmat la seva mort. 

Segons fonts del Consorci de Bombers de Castelló, ahir pels volts de les 23.30 hores, tres persones van trucar al telèfon d'Emergències 112 i van explicar que havien sortit a les 09.00 hores a fer la denominada 'Ruta dels set pobles', a la zona de la Tinença de Benifassà, a l'interior de Castelló, i que s'havien perdut. Els senderistes van explicar que no sabien en quin punt es trobaven, encara que creien que "a prop de la població de Castell de Cabres", i que tenien molt fred.

REMET EL TEMPORAL

Notícies relacionades

El temporal de dissabte va començar a remetre aquest diumenge, amb la cota de neu per sobre dels 700 metres. "L'episodi més sever de pluja i neu en cotes baixes ja ha passat", ha explicat aquest migdia el conseller de l'Interior, Jordi Jané. Malgrat que el pla Neucat ha passat de la fase d'alerta a la de prealerta, el Govern recomana mantenir la precaució, sobretot en el cas que s'hagi d'agafar el cotxe en àrees amb precipitacions previstes o amb el terra relliscós per culpa de la neu i el gel. 

Jané ha hagut de fer front a les crítiques dels hotelers de Lleida, que consideren que s'ha creat una alarma innecessària entre la ciutadania, cosa que ha generat que moltes reserves es cancel·lessin a última hora. "Si no haguéssim activat les alertes, hauria sigut una jornada molt diferent i caòtica", ha defensat el conseller. 

Rescatat un veler a la deriva al Masnou

El temporal, que també ha afectat l'estat del mar, ha dificultat les tasques de rescat dels sis ocupants d'un veler que no podia tornar a port aquest dissabte a la tarda a la costa central del Maresme. L'avís s'ha donat a les sis de la tarda i la tripulació, que està sana i estàlvia, no ha pogut trepitjar terra ferma fins gairebé sis hores després, poc abans de la mitjanit. Segons fonts de Salvament Marítim, finalment han sigut dues embarcacions i el suport també d'efectius dels bombers els que han fet possible el rescat, portant el veler fins al port del Masnou. Prèviament, s'havia fet un intent de rescat per mar i també s'havia activat un helicòpter per si podia evacuar els passatgers per aire.