PEDERÀSTIA EN UN COL·LEGI DE BARCELONA

Benítez a un alumne: "T'hauràs d'acostumar que et toqui"

Un mestre va sorprendre el pederasta abusant d'un menor al seu despatx el 1984, denuncia una víctima

El jutge que investiga el pedòfil dels Maristes de les Corts rep set noves denúncies contra l'exprofessor de gimnàstica

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 1998, J. C. cursava Batxillerat i el seu professor de gimnàstica era Joaquim Benítez. Durant una de les classes, aquest alumne li va dir al docent que li "feien mal les cames" i el pederasta confés se'l va endur al seu despatx per fer-li un massatge. Allà es va trobar "amb una llum tènue i una música relaxant". “Em va sorprendre”, ha declarat 18 anys després als Mossos d'Esquadra aquest exalumne de l'escola dels Maristes de Sants-les Corts.

Una vegada a l'interior, Benítez va fer que es despullés i que s'estirés a la llitera. El professor li va fer un massatge a les cames fins a arribar als genitals. Aleshores, es va aturar i es va limitar a tocar-li aquesta zona. El professor, advertint la seva incomoditat, li va advertir: “T'hauràs d'acostumar que et toqui (referint-se als genitals) per fer-te el massatge”. J. C. no va saber reaccionar. Aquesta experiència es va repetir en tres ocasions. 

El seu relat forma part d'una de les set noves declaracions que han sigut remeses pels Mossos d’Esquadra al jutjat de Barcelona que investiga Benítez. Per tant, són 17 denúncies les que ja estan en mans del jutge Miguel Ángel Tabares. Està previst que la policia autonòmica en remeti alguna més.

El patró seguit pel pederasta gairebé sempre és el mateix, segons detallen la immensa majoria de les seves víctimes. Amb pretextos relacionats amb els seus suposats coneixements mèdics, els comminava a entrar al seu despatx i hi abusava sexualment d'ells. En tres dels set nous casos, l'exdocent va arribar a practicar masturbacions. Entre les víctimes, hi apareix un denunciant que quan va patir els seus tocaments només tenia 9 anys.

ENXAMPAT 'IN FRAGANTI'

Notícies relacionades

Un professor que feia classes de natació "el 1984 o el 1985", va entrar al despatx de Benítez mentre ell s'estava excedint amb un alumne. Segons aquesta víctima ha detallat als Mossos, el pederasta l'havia portat fins a la seva habitació per fer "unes comprovacions". Li va demanar que es despullés i que s'estirés a la llitera. En aquesta posició, li va tocar els genitals i el va masturbar.

Mentre això passava, la porta del despatx es va obrir i va aparèixer un professor. A l'adonar-se'n, Benítez va agafar una tovallola i li va tapar els genitals al menor, de 13 anys. El company, sorprès, va cridar: “¿Què li estàs fent al nen?”. El pederasta va dissimular assegurant-li que només estava fent "unes comprovacions". El seu col·lega li va respondre: “Doncs acaba de pressa i deixa que se'n vagi”. Després d'aquesta advertència, va tancar la porta i Benítez va acabar de masturbar l'alumne. El col·legi no es va desfer del pederasta fins gairebé 30 anys després. 

Els Mossos tenen denúncies contra sis professors i un monitor de dos col·legis Maristes de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han rebut denúncies contra quatre docents del col·legi de Sants-les Corts. N'hi ha 17 contra l'exprofessor de gimnàstica Joaquim Benítez; tres contra el subdirector del centre de primària destituït fa poc, el germà G. F.; dues contra el mestre A. F., i una contra un altre mestre del mateix cicle, M. M. Hi ha una altra denúncia contra un germà marista ja traspassat i sis més contra el monitor del menjador. L'última denúncia ha sigut presentada contra el professor A. E. de la Immaculada de l'Eixample, la primera contra aquest centre.