Els bisbes espanyols també demanen transparència als Maristes

fcasals32860978 barcelona 19 02 2016   concentraci nen la plaza de160219205019

fcasals32860978 barcelona 19 02 2016 concentraci nen la plaza de160219205019 / CARLOS MONTANES

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

El portaveu  i secretari de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, ha donat aquest dijous ple suport al comunicat dels bisbes catalans en què aquests demanaven als Maristes actuar amb rapidesa i decisió davant les denúncies, garantir la transparència i actuar amb tolerància zero davant els presumptes casos d'abusos sexuals del col·legi de l'orde religiós a Sants-les Corts de Barcelona

El portaveu, que ha comparegut en roda de premsa per informar de la reunió de la comissió permanent de la CEE, ha advertit que desconeix els detalls concrets del cas i que per això es remet al comunicat fet públic per la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) el passat 18 de febrer, que va en la línia de la “voluntat del papa Francesc”.

“Tolerància zero, col·laboració amb la justícia, proximitat a les víctimes i respecte a la presumpció d'innocència”, ha insistit Gil Tamayo, havien de ser les guies del comportament de l'Església en aquest tipus de casos.

LA TRAJECTÒRIA EDUCATIVA

Notícies relacionades

També ha volgut destacar la “immensa trajectòria educativa” del general dels Maristes. El comunicat dels bisbes catalans va remarcar que els Maristes i altres institucions fan una tasca social i educativa i "sempre s'han dedicat a l'atenció i a la promoció dels nens", de la qual s'han beneficiat les diòcesis catalanes.

"El treball de les comunitats educatives, dels mestres i educadors i dels pares i mares que confien en aquestes escoles, no pot quedar qüestionat per aquests casos que tots deplorem i condemnem", va afirmar la Conferència Tarraconense.