El Papa al·ludeix a l'ús d'anticonceptius en relació amb el virus del Zika

Considera que és un "mal menor" però condemna l'avortament de fetus malalts

cjane32845730 m01 m xico  18 02 2016   el papa francisco se diri160218193623

cjane32845730 m01 m xico 18 02 2016 el papa francisco se diri160218193623 / ALESSANDRO DI MEO POOL

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc ha al·ludit aquest dijous a la possibilitat d'usar mètodes anticonceptius "com a mal menor" pel risc que planteja a les embarassades el virus del Zika, en declaracions a l'avió que l'ha portat a Roma des de Mèxic.

El Pontífex ha afegit que "l'avortament no és un mal menor: és un crim. És fer-ne fora un per salvar-ne un altre. És el que fa la màfia", ha dit als 76 representants de mitjans internacionals de premsa que han viatjat amb ell.

Francesc ha deixat oberta la possibilitat d'utilitzar aquests mètodes al recordar que el papa "Pau VI en una situació difícil a l'Àfrica (la guerra al Congo Belga) va permetre a les monges utilitzar anticonceptius per a casos en què fossin violades", va explicar. Encara que va demanar "no confondre el mal d'evitar l'embaràs, per si mateix, amb l'avortament".

"L'avortament no és un problema teològic: és un problema humà, és un problema mèdic. S'assassina una persona per salvar-ne una altra en el millor dels casos. Va contra el jurament hipocràtic que els metges han de fer", ha afegit.

Notícies relacionades

En canvi, "evitar l'embaràs no és un mal absolut", ja que "en certs casos, com en aquest, com en el que esmentat de Pau VI, era clar".

Francesc ha fet una crida "als metges perquè facin de tot per trobar també les vacunes contra aquests mosquits que encomanen aquesta malaltia. Sobre això s'ha de treballar".