Ensenyament va trigar sis anys a desenvolupar el seu protocol antipederàstia

La consellera Ruiz mostra al Parlament les llacunes que té sobre aquesta normativa

Expressa la seva disposició a reformar el plec d'instruccions perquè sigui més efectiu

1
Es llegeix en minuts
MARÍS JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

La Conselleria d'Ensenyament va trigar sis anys a desplegar en el seu àmbit de competències el protocol marc antipederàstia fixat el 2006 pel Síndic de Greuges. Així es desprèn de la rèplica de la consellera Meritxell Ruiz a les crítiques del Síndic per l'incompliment del protocol sobre abusos sexuals de menors al col·legi dels Maristes Sants-les Corts. Ruiz ha al·legat aquest dimecres al Parlament que el protocol específic d'Ensenyament no es va fer fins al 2012, és a dir, sis anys després de la normativa marc elaborada pel Síndic.

Notícies relacionades

Davant la severa crítica del Síndic, Ruiz ha insistit que el protocol antipederàstia d'Ensenyament va entrar en vigor un any després de la primera denúncia per abusos en aquesta escola, religiosa i subvencionada per la Generalitat. "No comparteixo que el protocol no funcionés", ha respost Ruiz a una interpel·lació parlamentària de Catalunya Sí que es Pot. El protocol vigent llavors (el 2011), ha dit la consellera, era el que va fixar el Síndic el 2006 i només exigia que es comuniquessin els fets a la Fiscalia. En aquest punt Ruiz ha demostrat desconèixer el detall d'aquell protocol, ja que el del 2006 exigia també una comunicació a la direcció d'Infància de la Generalitat.

En tot cas, la consellera d'Ensenyament ha expressat la seva disposició a estudiar si fa cal reformar l'actual protocol antipederàstia.