Anar al contingut

ESCÀNDOL DE PEDERÀSTIA

Benítez acumula almenys 15 denúncies per abusos sexuals als Maristes

Les denúncies contra quatre docents i un monitor del col·legi ja són com a mínim 25

Guillem Sànchez J. G. Albalat

lpedragosa32805632 el profesor pederasta joaquin benitez de los maris160215231525

periodico

Joaquim Benítezexprofessor de gimnàstica del col·legi dels Maristes de Sants-les Corts, ja acumula almenys 15 denúncies per abusos sexuals presentades per antics alumnes del centre, segons ha pogut saber aquest diari. Aquest docent va entrar a començaments de la dècada de 1980 a l'escola i en va marxar el 2011, després de confessar que es va excedir amb un estudiant. El centre el va invitar a marxar i ell ho va acceptar. 

Els Mossos d’Esquadra donaran trasllat ben aviat d'aquest paquet de denúncies recollides en seu policial al jutjat d'instrucció número 6, que investiga aquest escàndol de pederàstia en el si del centre. Previsiblement, la xifra d'exalumnes que emprenguin accions legals contra l'educador i pederasta confés augmentarà al llarg dels pròximes dies.

Segons Manuel B., administrador del compte de correu ‘abusosenmaristas@gmail.com’, existeixen més víctimes. Assegura haver rebut més de 25 mails d'emissaris diferents que s'identifiquen com a persones que, igual que el seu fill, van patir abusos sexuals per part de Benítez mentre estaven escolaritzades a la mateixa escola.

Per la seva part, un monitor de menjador que va estar en aquest centre 17 dies contractat en pràctiques i que va ser acomiadat al desembre, suma 6 denúncies. Cinc presentades per nenes, totes menors d'edat, que van patir abusos d'aquest professional dins del recinte escolar, i una sisena que ha interposat una víctima que situa l'agressió fora del col·legi.

La policia catalana té així mateix quatre denúncies contra mestres del cicle de primària del col·legi Maristes Sants-les Corts. Dues presentades contra A. F., una contra M. M. i una contra el germà F. M. En total són almenys 25 denúncies contra quatre docents i el monitor del centre escolar. Existeix a més una altra denúncia contra un altre professor ja difunt que va treballar en aquest centre.

Es tracta de l'últim recompte oficial però no del còmput actual de la situació de denúncies. Aquest diari ja va avançar, per exemple, que contra A.F. pesen tres acusacions més d'altres alumnes: dos per tocaments i una per agressió sexual. La primera d'aquestes tres és una denúncia que ja ha prescrit, la segona és una declaració davant els Mossos que el denunciant va preferir no firmar per por de perdre el seu anonimat i la tercera és un home que va explicar què li va fer A. F. a EL PERIÓDICO però no vol denunciar els fets judicialment, "de moment".

RESPONSABILITAT CIVIL

L'advocat Iban Fernández, que representa Manuel B., ha demanat aquest dilluns al col·legi de Sants-les Corts la seva pòlissa de responsabilitat civil per garantir que podrà respondre a les “eventuals indemnitzacions derivades dels presumptes delictes comesos per Joaquim Benítez”.

El lletrat recorda en el seu escrit que els abusos de l'educador d'educació física es van estendre “durant tota la relació laboral que l'investigat va mantenir amb el centre”, i per tant especifica que les pòlisses que han d'aportar han de ser a partir del 1984 i fins aquest any.

Aquesta és la primera acció legal que oficialment s'emprèn contra el col·legi de Sants-les Corts.

"Us estimo i no us oblidaré"

Després d'admetre davant la direcció del col·legi dels Maristes de Sants-les Corts que havia abusat d'un menor el 2011 i desvincular-se del centre, el pederasta confés Joaquim Benítez es va acomiadar dels seus alumnes amb una carta que acabava amb un “us estimo i no us oblidaré”.

En l'escrit, el que va ser professor de gimnàstica de l'escola amaga els motius reals de la seva marxa i assegura que havia demanat “la baixa definitiva” per “assumptes familiars, personals i sobretot per projectar el 'shoot-ball' (esport al qual era aficionat) en qualsevol lloc del món”. L'educador agrega: “Us estic molt agraïts pel vostre tracte al llarg d'aquests anys. A reveure”.

El col·legi va admetre el passat 4 de febrer del 2016 en un comunicat que el 7 de juny del 2011 va tenir coneixement que aquest professor havia sigut acusat per un alumne menor d'edat d'abusos sexuals. El mateix centre educatiu va reconèixer que “tot just ho va saber i una vegada el mateix professor reconeix els fets”, Benítez es “va desvincular de l'escola l'endemà, dia 8 de juny del 2011”. Segons el seu escrit, la baixa va ser dos dies després, el dia 10.

Un exalumne del centre ha assegurat aquest dilluns a aquest diari que uns dies abans que Benítez se n'anés del col·legi, aquest es va presentar a un sopar d'antics estudiants per saludar-los. El mateix alumne es va quedar de pedra perquè havia patit abusos per part de Benítez.

0 Comentaris