El pederasta confés dels Maristes va treballar dos mesos al Barça el 2002

Joaquim Benítez va estar dos estius en la piscina de Peralada durant els anys que fue docent del col·legi religiós

 

  / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

L’exprofessor d’educació física del col·legi dels Maristes de Sants-les Corts Joaquim Benítez, autor confés d’almenys dos delictes de pederàstia, va treballar durant gairebé dos mesos per al Futbol Club Barcelona l’any 2002, una feina que va compatibilitzar amb la plaça a l’escola religiosa concertada, on havia sigut contractat el desembre del 1978.

Els estius del 1993 i del 1995, durant les vacances al col·legi de Sants-les Corts, Benítez va ser també empleat de l’empresa Serveis Recreatius Culturals i Esportius, que gestiona la piscina municipal de Peralada (Alt Empordà).

Així consta al sumari, al qual ha tingut accés aquest diari i en el qual es confirma que l’exprofessor va estar treballant l’any passat per al Consell Esportiu de l’Alt Empordà, fent, entre altres tasques, de monitor d’un casal esportiu en el qual van participar joves d’entre 12 i 17 anys.

 

OCULTACIÓ

«El seu currículum era impecable i en cap moment se’ns va informar dels fets que havia comès», explicava dissabte passat Àlex Terés, gerent de l’organisme que el va contractar després que els Maristes el van acomiadar per un cas d’abusos del qual no van informar la Generalitat, cosa que havien de fer segons el protocol.

És més, Terés va afegir, després de conèixer la confessió de Benítez, que aquest no va dir mai la verdadera raó per la qual havia abandonat la plaça a l’escola de Barcelona. «En les entrevistes de feina que hi vaig mantenir sempre va explicar que se’n va anar per dedicar-se a cuidar del seu germà, que viu des de fa temps a l’Empordà i pateix una discapacitat», va assenyalar.

VIGILANT PER AL BISBAT DE GIRONA 

Notícies relacionades

La primera feina que va tenir Benítez tan bon punt va deixar el col·legi de Sants-les Corts el va portar fins al santuari de Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa. Allà va treballar com a vigilant i en tasques de neteja, segons ha informat un portaveu del Bisbat de Girona, la institució a la qual està vinculada la Pia Fundació Autònoma de Sant Martí de Girona, que va ser la que va contractar el pederasta confés. «No va portar cap referència, ni l’hi vam demanar, perquè la feina que havia de dur a terme tampoc requeria cap qualificació específica», ha indicat el mateix portaveu.

Des del 2011, l’any en què Benítez es va traslladar a viure a l’Empordà, la seva principal ocupació ha sigut la de cambrer, segons va confessar ell mateix. De fet, ja abans de deixar el col·legi dels Maristes havia tingut diferents ocupacions temporals (algunes d’un sol dia de durada) en empreses del sector de l’hostaleria, entre elles el Gran Casino de Barcelona. Els contractes més llargs en aquest sector van ser al càmping Les Dunes, a Sant Pere Pescador, durant els estius del 2003 i del 2004.