NOVA INFRAESTRUCTURA A L'ÀREA METROPOLITANA

El tren és més barat i l'Aerobús, més ràpid

Comparativa des del centre de BCN amb dos serveis més de transport públic

 

  / JOSEP GARCIA / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
Rafael Morales
Rafael Morales

Periodista

ver +
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

Utilitzar la xarxa ferroviària de Rodalies seguirà sent una opció per desplaçar-se des del centre de Barcelona a les terminals de l'aeroport per als que primen el factor econòmic. És la més barata, però té l'inconvenient que s'han de fer transbords. El bitllet senzill des de l'estació de Renfe de Plaça Catalunya val 4,10 euros, però també es pot utilitzar un dels viatges de la T-10 o de qualsevol targeta multiviatges, de manera que el cost és molt menor.

El temps del recorregut en una prova realitzada ahir va ser just d'una hora, encara que el transbord necessari a l'estació de Sants va suposar una espera de 18 minuts, un temps que es podria escurçar si el viatger coordina el trajecte amb els combois amb destí a la T-2 que surten cada mitja hora. Des de l'estació de tren s'ha de caminar uns cinc minuts fins a pujar a l'autobús llançadora que hi ha a la terminal T-2 i que, després d'una llarga volta, triga 11 minuts a arribar a la zona de sortides de la T-1.

AMB WI-FI

Notícies relacionades

Des del centre de Barcelona, a la plaça de Catalunya, al carrer de Sepúlveda o a la plaça d'Espanya, l'alternativa més còmoda i ràpida per arribar a l'aeroport és el servei d'Aerobús. El temps estimat per la companyia per arribar a les terminals és de 35 minuts, però en la prova feta aquest dijous el trajecte a la T-1 va durar menys de 30 minuts tant d'anada com de tornada, gràcies al fet que el trànsit era bastant fluid.

El servei té una gran freqüència de vehicles, així que els autobusos no acostumen a anar plens a vessar, no hi ha recàrrec per a maletes (i sí un bon espai per deixar l'equipatge) i, a més, hi ha servei de wi-fi gratuït al vehicle. L'únic però podria ser el preu, 5,9 euros. Una tarifa que a la majoria dels turistes no sol semblar-los cara.