Ensenyament desmenteix que els Maristes desconeguessin el protocol antipederàstia

El director va negar en una entrevista que conèixer la norma

raimon-novell-maristesok

raimon-novell-maristesok

1
Es llegeix en minuts

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha recordat aquest dijous que tots els centres educatius de Catalunya "coneixen els protocols" a seguir en el cas de denúncies per abusos sexuals, com els que s'han destapat al Col·legi Maristes de Sants-les Corts de Barcelona.

Ruiz ha recordat que aquests protocols són enviats als centres a principi de curs, que "estan a disposició de tots els centres" i ha volgut recordar que són una resolució del departament. Els protocols daten del 2006, però hi ha una reforma vigent des del 2014.

Raimon Novell, director del col·legi Maristes Sants-les Corts, ha explicat aquest mateix matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que el centre no tenia constància d'un protocol oficial del 2006 sobre els passos a seguir en aquests casos i ha afegit a més que és "ambigu" sobre a qui s'han de comunicar. EL PERIÓDICO ha denunciat que els Maristes no van aplicar el protocol.

Notícies relacionades

"Les escoles concertades el van rebre amb retard, si és que el rebien", cosa que no va passar, ha dit, en el cas dels Maristes. Ha assenyalat que en aquest protocol "hi ha ambigüitats i no es veu amb absoluta claredat què és el que s'ha de fer en cada cas, a qui s'ha de denunciar en un cas com els fets que vam tenir el 2011", de manera que els Maristes van optar per denunciar el cas de Joaquim Benítez davant la fiscalia i van pensar que amb això "ja n'hi havia prou".

Novell ha anunciat que el centre pensa personar-se com a acusació particular en tots els casos denunciats i ha reconegut que els Mossos els han demanat informació sobre tres exprofessors -Joaquim Benítez, A. F. i M. M- i un monitor de menjador en pràctiques vinculat a la Fundació Pere Tarrés, mentre ha negat que hagin recollit dades sobre el directiu F. M.