Un cinquè exalumne dels maristes denuncia davant els Mossos A. F. per abusos sexuals

Declara que el professor d'informàtica dels maristes de Sants lI va fer tocaments als genitals quan tenia 8 o 9 anys

El docent es va guanyar la confiança de la mare del nen i se'l va emportar uns dies al camp, on es va produir l'agressió

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"A. F. era el pare que no tenia”, evoca J. M., un home de 38 anys, en una conversa telefònica amb aquest diari. J. M. va estudiar al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts, a la seu del barri de Sants on s'impartia primària, i allà va coincidir amb aquest mestre, sobre el qual pesen denúncies d'abusos sexuals per part de diversos expupils, entre elles d'ell mateix.

"A. F. era un tipus collonut”, es guanyava la confiança “de tots els nens i també la dels seus pares”, prossegueix. “La meva mare estava separada i ell li queia molt bé”. Es va guanyar la confiança d'ella fins al punt que un dia, quan J. M. tenia entre 8 o 9 anys, el presumpte pederasta va invitar el nen sol a una casa que tenia al camp. L'excusa era “preparar el campament” que organitzava cada any durant els períodes vacacionals.

Una nit, recorda J. M., es va quedar a soles a l'interior d'una tenda de campanya amb A. F., llavors va patir els tocaments que, transcorreguts 30 anys, ha volgut denunciar. “Em va engalipar amb allò de ‘tu em toques aquí i jo et toco alla’”. Aquí eren els genitals.

Notícies relacionades

A.F. va ser  objecte d'una denúncia per abusos sexuals de J. el 1997 (primera víctima), però va ser arxivada perquè el delicte d'abusos ja havia prescrit, encara que per molt pocs mesos. El dilluns d'aquesta setmana el va denunciar Jorge García (segona víctima). Dimarts, J. va fer davant els Mossos d’Esquadra una declaració completa de les atrocitats que va patir per part d'A.F. (tercera víctima). M., que també ha detallat els seus abusos a aquest diari, no s'ha decidit de moment a presentar denúncia (quarta víctima). Aquest dimecres, J. M., que actualment resideix a Colòmbia, ha enviat una declaració per correu electrònic a Mossos, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, per denunciar els abusos a què va ser sotmès (cinquena víctima).

J. M. assegura que aquells tocaments el van trasbalsar "de tal manera” que mai ha pogut oblidar-ho. Mai ho havia comentat a ningú perquè al poc temps va abandonar el col·legi marista per motius de salut. Aquest dimecres, al ser localitzat per aquest diari, s'ha sumat al grup de presumptes víctimes d'A. F. que estan trencant el silenci.