NOVA JORNADA DE CAOS FERROVIARI

Indignació i atipament entre els usuaris de Rodalies

"Arribarem quan arribem", afirma resignada una passatgera de la línia del Maresme que ha hagut de baixar a Badalona

Passatgers de Rodalies mostren la seva indignació a l’estació de Badalona. / ACN

Passatgers de Rodalies mostren la seva indignació a l’estació de Badalona.
Caos a les línies de Rodalies

/

1
Es llegeix en minuts

Indignació i atipament han sigut les reaccions més habituals dels usuaris de Rodalies que aquest dimarts han viscut una nova jornada de caos en el servei ferroviari. La interrupció del servei de trens de totes les línies per la presència de fum als túnels de Barcelona arran d'un incendi a les escombraries acumulades a l'antiga estació d'Arc de Triomf ha provocat que molts passatgers que es dirigien a la capital a estudiar o treballar des de les comarques del voltant s'hagin quedat sense tren. Obligats a buscar mitjans de transport alternatius, com el metro (excepte la línia 1, també afectada), autobús, taxi o cotxe privat.

"Renfe i metro, tots dos tocant els collons", exclamava una passatgera de la R-1 que acabava el seu recorregut a Badalona, on s'han viscut escenes de caos. Una riuada d'usuaris han sortit dels trens en direcció a l'avinguda Martí Pujol buscant la parada de metro Pompeu Fabra, de la línia 2, que ha sigut escenari també de moments de col·lapse.

Presses i confusió s'han repetit a la resta d'estacions de Rodalies. A Badalona, han hagut de baixar els viatgers procedents del Maresme o Girona. La majoria anaven a Barcelona. Al baixar molts no sabien com continuar el seu viatge. "Vinc de Calella. Vaig a Sants i no sé on he d'anar", explicava la Queralt. Alguns preguntaven indignats a les taquilles de l'estació. Altres seguien el riu humà rumb a l'avinguda Martí i Pujol. 

Notícies relacionades

Pel camí, els uns i els altres intentaven reconfirmar amb personal de la neteja de la via pública o amb conductors d'autobús la idoneïtat del seu recorregut. "Jo vaig a la universitat. Agafaré el metro fins a Passeig de Gràcia a veure què em trobo allà", explicava Laura, entre indignada i resignada.

"Venim de Vilassar i el tren ha parat a Badalona. Intentarem agafar un bus o un taxi", deia Lucio. Una altra usuària, la Rosa, no podia dissimular el seu empipament. Ha carregat contra el servei ferroviari i contra la falta d'informació. "Ens estem informant via telèfon mòbil. Arribarem quan arribem", ha dit.