"El professor A. F. em va violar durant sis anys als Maristes de Sants-les Corts"

J., un exalumne de 42 anys, declara davant els Mossos les atrocitats a què va ser sotmès dels 8 als 14 anys

"Quan faig l'amor amb la meva dona, a vegades ell em ve al cap i llavors em faig un fàstic infinit"

 

  / JULIO CARBÓ

5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El col·legi dels Maristes de Sants-les Corts té dues seus, una a Sants (primària) i l'altra a les Corts (secundària). Si el pederasta confés Joaquim Benítez va campar pel centre de les Corts, a Sants el gran depredador va ser A. F. Un “monstre”, segons el relat de quatre exalumnes i víctimes entrevistats per aquest diari.

Després de les denúncies d'A., presentada el 1997, i la de Jorge García, que ho va fer aquest dilluns, EL PERIÓDICO ha escoltat el relat de dues noves víctimes d'A. F.: Es tracta de dos homes, J., de 42 anys, i M., de 37.

J. ha declarat aquest dimarts davant els Mossos d'Esquadra i ha donat aquesta entrevista a aquest diari. 

¿Quan va estudiar a l'escola de Sants? Vaig néixer el 1974, hi vaig entrar en el curs 1980-81 i en vaig sortir a l'acabar EGB, el 1988.

¿Per què va anar als Maristes? Tothom volia entrar en aquesta escola. Els meus pares van fingir que vivíem a casa dels avis per poder matricular-m'hi. El nom dels Maristes era tan bo que tenien més demanda d'alumnes de la que podien absorbir. 

¿El bon nom estava justificat? L'educació que vaig rebre va ser molt bona. El problema és que mentre la rebia vaig patir abusos sexuals. Des dels 8 als 14 anys. Des de 2n d'EGB.

"A. F. era un encantador de serps. El mestre a qui tots els nens estimaven. El rei de l'escola"

¿Qui abusava de vostè? A. F., el 'rei' de l'escola.

¿El rei de l'escola? El tutor de 5è curs era un encantador de serps. El mestre a qui tots els nens estimaven. Cada any muntava ‘Jesucrist Superstar’, ¡en un col·legi religiós! Feia trucs de màgia, ràdio i ens ensenyava a simular un tro rebregant un mapa o a revelar fotografies. 

¿Quina assignatura impartia? Informàtica, pretecnologia, geografia… Tenia un local, un soterrani, ple d'ordinadors Spectrum. A principis dels 80 ningú tenia aquells aparells encara. Durant les vacances organitzava colònies per als alumnes i per Carnaval et deixava la millor disfressa. Al campament, el dia que ens visitava el director, ens deia: “Avui tot recollit, que ve el director”. Buscava aquesta mena de complicitat perquè el percebéssim com un dels nostres, alguna cosa més que un professor. Exercia un control molt potent sobre la ment d'un nen. 

¿Es va sentir dominat per ell? Sempre tenia un nen sota el seu control, dominat completament. Un favorit a qui mimava per sobre de la resta, omplint-lo d'atencions. A vegades el triava perquè tenia bona relació amb la família, fins i tot de certa amistat, i això feia que els pares no s'oposessin que el seu fill se n'anés de cap de setmana sol amb ell. Jo vaig ser un d'ells.

"Em va trencar en dues meitats. D'una banda em sentia afortunat. De l'altra, sentia que el que em feia no estava bé"

¿Què sentia amb ell? És molt difícil descriure-ho. Em va trencar en dues meitats. D'una banda em sentia afortunat. De l'altra, sentia que el que em feia a canvi dels meus privilegis no estava bé.

¿Què li feia? De tot. De tot.

¿Vol explicar-ho? Sí.

¿Per què? Sabia que em faria aquesta pregunta… no ho sé… vull que se sàpiga. Em va violar més de 50 vegades. Aquestes són les que sóc capaç de comptar. Però en podrien ser més. L'assetjament va durar sis anys. Gairebé sempre en els campaments. Altres vegades en una taula de fusta molt gran que tenia a la sala d'informàtica, la del soterrani. Em quedava l'últim quan als altres alumnes els recollien els pares. Quan se n'anaven tots els altres, m'obligava a practicar-li fel·lacions i ejaculava sobre el meu cos. Em preguntava sempre: “¿On vols que em corri?”. Jo tenia 8 anys quan m'ho va fer per primera vegada.

"Quan se n'anaven tots els altres de la sala d'informàtica, m'obligava a fer-li fel·lacions i m'ejaculava a sobre"

¿Com l'ha marcat? Vaig viure coses que ningú hauria de viure a aquesta edat. Vaig tenir un orgasme molt abans que la majoria de nens, una sensació que era incapaç d'entendre. M'ha fet molt de mal haver tingut un contacte sexual tan brutal molt abans que es despertés la sexualitat del meu cos. Em vaig sentir confós durant anys, vaig arribar a dubtar de la meva identitat sexual. Quan faig l'amor amb la meva dona, a vegades ell em ve al cap, perquè em sorprenc dient o fent coses que les hi vaig veure fer a ell per primera vegada. I llavors em faig un fàstic infinit.

¿És impossible superar-ho? És una llosa que sempre portes a sobre. Quan ho expliques, pesa menys. Però segueix essent-hi. He estat uns quants anys amb psicòlegs. Ells m'han insistit que l'hi expliqui al meu cercle més pròxim.

¿Com van reaccionar? La meva dona, bé. El meu pares, no tan bé.

"Quan faig l'amor amb la meva dona a vegades em ve ell al cap i llavors em faig un fàstic infinit"

¿Per què no? D'alguna manera s'ho imaginaven i no ho podien acceptar. Ni llavors, ni ara. Volien que jo estudiés en aquests Maristes tant sí com no i ho van aconseguir. Que jo m'avingués tant amb aquest professor era una cosa bona, perquè estava integrat i tenia un tracte de favor. Per això em van deixar amb ell tots sols en tantes ocasions.  

¿Quina edat tenia vostè quan es va adonar realment del que havia passat? Uns 16 anys. Arran de l'alerta per la sida, en què una de les vies de contagi eren les relacions entre homes. Em vaig adonar que jo havia tingut relacions amb un home quan era un nen. No només vaig tenir por de la sida, també em vaig adonar que havia sigut violat.

"L'escola ho sabia. Ho sabien tots. Això és el pitjor. A. F. se sentia protegit per la institució"

¿Què va canviar aleshores? Em vaig bloquejar. Es van acabar les notes excel·lents. De la nit al dia les vaig suspendre totes menys una: molt deficient en diverses assignatures. 

¿Es va recuperar? Sí, vaig trigar, però em vaig refer. Les víctimes d'abusos som supervivents.

¿Vol venjar-se? Dec haver pensat durant aquests anys en vint maneres diferents de matar-lo. Però segurament si tingués davant el jubilat que deu ser ara acabaria petrificant, com llavors. Però això no és el pitjor de tot...

Notícies relacionades

¿Què és el pitjor? Que l'escola ho sabia. Ho sabien tots. Això és el pitjor. A. F. se sentia protegit per la institució.

¿Per això no ho va denunciar? No podia denunciar el rei de l'escola.